Satu Lehtonen iski voittoon Saksassa

Satu Lehtonen otteli Saksassa kahdesti voittaen molemmat ottelunsa.

48-kiloisissa otteleva, Akaan Iskun nyrkkeilijä Satu Lehtonen otti turnausvoiton Sparkassen Cupissa Saksassa viikonloppuna. Lehtonen otteli kahdesti voittaen molemmat ottelunsa. Perjantaina akaalainen päihitti saksalaisen arvokisaedustajan Annemarie Starkin 3–0, ja sunnuntaina finaaliottelu unkarilaisen Zsofia Papin kanssa päättyi tekniseen tyrmäykseen kolmannessa erässä.

– Unkarilaisesta ei tiedetty mitään. Ottelun edetessä sain oman nyrkkeilyn toimimaan, ja kehätuomarin keskeytti ottelun kolmannessa erässä laskettuaan kaksi kertaa ensin lukua, Lehtonen kertaa ottelua.

Turnausvoitosta huolimatta kisamatkaan mahtui myös vastoinkäymistä. Lehtonen pääsi lentämään Saksaan vasta perjantaiaamuna, koska torstai-illaksi suunniteltu lento oli peruttu. Kehään Lehtonen nousi perjantaina iltakymmenen jälkeen. Lehtosen mukaan pitkä matkustuspäivä painoi ensimmäisessä ottelussa, vaikka siitä voitto tulikin.

Saksan-turnaus oli valmistautumista naisten EU-kilpailuihin, jotka isketään elokuussa Italiassa.

–Tämä oli hyvä harjoituskilpailu ennen EU-kisoja, vaikka taso tässä turnauksessa ei kova ollutkaan, Lehtonen arvioi.

Lehtosen lisäksi EU-kisoihin lähtevät Marjut Lausti (54 kg), Mira Potkonen (60 kg) ja Elina Gustafsson (75 kg). Ennen kisoja Lehtonen osallistuu vielä kymmenen päivän leirille Ranskassa.

Satu Lehtonen valmistautuu nyrkkeilyn EU-kisoihin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?