Akaalaisten selfiet halutaan mukaan Näkymään

Eero Helle (vas.) ja Pauli Ahopelto odottavat akaalaisten kuvia #selfieakaa-teokseen, joka on osa tämän vuoden Näkymä-näyttelyä.

Ympäristötaidetapahtuma Näkymä osallistaa tänä vuonna kaikki akaalaiset tekemään yhteistä teosta. Nurmijärvellä asuva ja taiteellista uraansa aloittava visuaalinen suunnittelija Eero Helle haluaa mahdollisimman monen akaalaisen ottavan itsestään kuvan teemalla Minä ja Akaa ja lähettävän sen Instagramin kautta tai sähköpostilla selfie.akaa@gmail.com.

– Teoksen nimi on #selfieakaa. Syvempi filosofia hankkeen taustalla on ihmisen identiteetti ja asuinpaikan ja elinpiirin vaikutus siihen. Oli se sitten hunaja, mämmi tai jossain puukot, ihmiset ovat ylpeitä asuinpaikastaan ja juuristaan, Helle sanoo.

Akaalaisten selfie-otoksissa voi näkyä omaa elinpiiriä tai mieleistä maisemaa, mutta Helteen mukaan kuva voi hyvin olla vaikkapa työmatkalta Frankfurtista, missä ihminen hotellinhuoneen ikkunasta katsoessaan ajattelee, että olisinpa Akaassa.

– Kuvien ei tarvitse olla tunnistettavasti Akaasta, Helle sanoo.

Kuvia voi lähettää 28. kesäkuuta alkaen ja koko Näkymä-näyttelyn ajan.

– #selfieakaa-teosta varten on tehty räätälöity spesiaalisofta, joka kokoaa akaalaisten lähettämät selfiet teokseksi. Kuvat keräytyvät Instagramiin, ja ne ovat nähtävissä myös ainakin Akaan Seudun Osuuspankissa. Myös Toijalan ABC:n ja Kylmäkosken Tokmannin kanssa neuvotellaan teoksen saamisesta screenille, kertovat Näkymän kuraattori Pauli Ahopelto ja tuottaja Niina-Anneli Kaarnamo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?