Topan miehille nihkeä tasapeli

Toijalan Pallo-49 sai tyytyä tasapeliin lauantaina 17.6. pelatussa nelosdivisioonan kotipelissään. Sarjan toiseksi viimeinen joukkue Sääksmäen Sopu harasi itsensä vajaalukuisenakin tulokseen 2–2 (0–1).

Kymmenellä miehellä Toijalan Keskusurheilukentän viheriölle saapunut Sopu oli tehdä varsin ilkeän tempun akaalaisille. Vieraat menettivät kauden ensimmäisen voittonsa vasta parin minuutin lisäajan jälkeen.

Pelitapahtuma ei täyttänyt nyt oikein sarjapelin kriteereitä. Vieraat tulivat yhden vajauksella otteluun ja pelasivat vielä numerottomilla treenipaidoilla, mutta uhrautuvalla puolustamisella sekä kahdella laadukkaalla maalilla he pystyivät kiusaamaan kotijoukkuetta.

Jobinpostia kotijoukkueelle tuli jo avausjaksolla, kun sekä Tero että Mikko Tromstedt loukkaantuivat lyhyen ajan sisällä. Ottelu kulki muutenkin Sovulle otollisena. Topa ei tuntunut millään saavan riittävän tehokasta kiriä aikaiseksi. Onnistuipa vierasjoukkue karkaamaan jopa kahden maalin johtoonkin. Tuskainen ja tehoton painostus piinasi niin Topaa kuin yleisöäkin. Orastava tappio pelastui Aleksi Pirttijoen puskumaalilla ottelun lisäajalla.

Peli osoitti, että Topa ei vieläkään ole täydessä tikissä. Aleksi Huikon sisääntulo vaihdosta oli ennakkoluulottoman vahva.

Uusi tuttavuus tällä sarjatasolla odottaa Topaa 21. kesäkuuta, jolloin Topa vierailee Ikaalisten Urheilijoiden kotikentällä.

TP-49 – Sopu, ottelun maalit: 43. 0–1, Markus Pihlaja. 56. 0–2, Markus Pihlaja. 65. 1–2, Joonas Saariniemi. 90+2. 2–2, Aleksi Pirttijoki. Varoitukset: TP-49: Aleksi Huiko, Jesse Järvi, Mikko Alahäivälä. Sopu: Antti Heikkilä, Markus Pihlaja. Palkitut: TP-49: Aleksi Pirttijoki. Sopu: Markus Pihlaja. Palkintoraati: Joona Kari, Robert Mattila, Joona Silmonen. Raati jakoi tähdet Topan parhaille: 3 Aleksi Pirttijoki, 2 Joonas Saariniemi, 1 Tuomas Kallioinen.

TP-49 kokoonpano; Juho Laine, Mikko Tromstedt (25. Juuso Ahola), Mikko Alahäivälä, Aleksi Pirttijoki, Ville Myllylä, Tuomas Kallioinen, Joonas Saariniemi, Jirka Järvi (87. Viljo Valoma), Jesse Järvi (C), Sampsa Laakso (55. Aleksi Huiko), Tero Tromstedt (19. Joonas Pietikäinen).

Naisjoukkue taas voittoon

Toijalan Pallo-49:n naisjoukkue jatkoi siitä, mihin se edellisessä kotiottelussaan 14.6. jäi. Topa kaatoi jalkapallon naisten nelosdivisioonassa Tampere Unitedin 3–0 (1–0) 17.6. Toijalan Keskusurheilukentällä.

Elina Pirttijoki vei kotijoukkueen johtoon avausjakson puolivälissä. Joukkueen kapteeni Maarit Uusitalo latasi noin tunnin kohdalla 2–0:aan. Päätteeksi vajaa kymppi ennen päätösvihellystä nopea Annika Saari teki loppunumeroiksi 3–0.

Topa ja TamU ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti, ja maalit ovat Topalle 5–0 ja pisteet 6–0. Viiden ottelun jälkeen Topa on noussut sarjassa kolmanneksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>