Akaa Liikkuu – lehtikeihäs lentää

Aksu Pippuri Hunajahännän halauksia suorastaan jonotettiin viime kesän tapahtumassa.

Juoksemisen, hyppäämisen ja heittämisen riemua koetaan jälleen Akaassa sunnuntaina 18.6., kun Akaa Liikkuu -tapahtuma kokoaa lapsiperheet yhteen Toijalaan urheilukentälle. Kisat pyörähtävät käyntiin kello 13.

Akaa Liikkuu -tapahtuman tarkoituksena on ollut houkutella sekä akaalaisia että seudulla lomailevia lapsiperheitä viettämään liikunnallista iltapäivää siinä missä aktiivisesti harjoittelevia ja kilpailevia yleisurheilijoitakin ympäri Pirkanmaata. Yleisurheilukisat huipentuvat leikkimieliseen lehtikeihään mestaruuskilpailuun, jossa heitetään paikallislehti Akaan Seutua. Myös Akaan Seudun oma maskottikissa Aksu Pippuri Hunajahäntä on paikalla ja toivoo kovasti tapaavansa lapsiperheitä!

Akaa Liikkuu -tapahtumassa kisataan seuraavissa sarjoissa ja lajeissa: P15 100m, 300m, keihäs, pituus, P13 60m, korkeus, keihäs, 800m, T15 100m, 300m, korkeus, kuula, T13 60m, pituus, keihäs, 800m, T/P11 60m, kuula, pituus, 600m, T/P9 40m, pituus, 600m, T/P7 40m, pituus, T/P5 40m, pallonheitto, T/P3 40m.

Kisat ovat koonneet Akaaseen vuosittain 150–200 osallistujaa. Viime vuonna osallistujia oli lähes 180.

Kisojen palkinnot lahjoittaa Akaan Seutu. Kaikissa sarjoissa palkitaan kolme parasta. Kaikki 5- ja 3-vuotiaat saavat muistoksi ja kannustukseksi osallistumispalkinnon, ja osallistuminen on heille ilmaista. Isommilla ilmoittautumismaksu on 7 euroa jokaiseen lajiin, jos ilmoittautuu ennakkoon perjantaihin 16.6. mennessä. Paikan päällä ilmoittautuessa maksu on 10 euroa jokaisesta lajista.

Kisoihin voi ilmoittautua ennakkoon Vauhdin kotisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella. Yleisurheilulisenssin omistavat ilmoittautuvat osoitteessa www.kilpailukalenteri.fi.

Lehtikeihäänheitto on laji, joka sopii niin aikuisille kuin lapsille. Vuoden 2016 lehtikeihään mestarit miesten sarjassa: Sauli Saunamäki (keskellä) sekä Matti Säily ja Mika Numminen.

Lehtikeihäät lentävät

Lehtikeihäänheiton mestaruuskilpailua voidaan tituleerata jopa maailmanmestaruuskisaksi, sillä lajissa ei tiettävästi kisata missään muualla maailmassa.

Osallistujat saavat kisapaikalla heittovälineen materiaalit eli tietyn määrän Akaan Seudun sivuja ja pätkän maalarinteippiä, joista on tarkoitus pyöritellä aitoa keihästä muistuttava heittoväline.

Kisapaikalla käykin yleensä melkoinen rapina, kun osallistujat askartelevat itselleen kisakelpoista heittovälinettä. Kilpailuun voivat osallistua kaikki ikään katsomatta, joten laji sopii vallan mainiosti vaikkapa perheenjäsenten keskeiseksi mittelöksi. Ja tietysti oman heittovälineen saa viedä kotiin muistoksi.

Kisa alkaa kello 15.15. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä viimeistään puoli tuntia ennen kisan alkua. Puolituntisen voi käyttää oman heittovälineen tekemiseen ja harjoitusheittoihin. Tarkemmat säännöt selviävät paikan päällä. Osallistuminen on ilmaista. Molemmissa sarjoissa Akaan Seutu palkitsee kolme parasta heittäjää.

Akaa Liikkuu -tapahtuman osallistujien toivotaan osallistuvan rohkeasti lehtikeihääseen. Lajin erikoisluonteesta johtuen etukäteen ei voi päätellä, kenen heittoväline lentää pisimmälle. Voimalajista ei ainakaan ole kyse, väline on sen verran kevyt. Sopivalla heittotekniikalla on merkityksensä, samoin sillä, kuinka virtaviivaisen välineestään on onnistunut askartelemaan. Oman lisämausteensa kisaan saattaa tuoda tuulinen sää.

Ulkoillessa ja urheillessa tulee helposti nälkä, mutta siihen tarjoaa helpotusta Vauhdin kisakioski, josta voi ostaa niin makeaa kuin suolaista purtavaa.

Akaan Seudun ja Toijalan Vauhdin väki toivoo runsasta osanottoa tapahtumaan! Lisätietoja Toijalan Vauhdin kotisivuilla: http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>