Sisäilma-asioille halutaan oma projektipäällikkö

Maija Toivosen (kok) mukaan Akaa tarvitsee sisäilma-asioihin keskittyvän projektipäällikön.

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja ja kouluverkkotyöryhmän sihteeri Maija Toivonen (kok) jätti valtuuston ensimmäisessä kokouksessa aloitteen sisäilma-asioihin keskittyvän projektipäällikön palkkaamisesta kaupungille.

Toivosen mukaan projektipäällikköä tarvitaan, koska akaalaiset tuntevat Keskustan koulun epäonnistuneen remontin jälkeen vahvaa epäluottamusta sisäilmaongelmien ja niihin liittyvien remonttien hoitamista kohtaan.

– Kuntalaisten luottamuksen palauttamiseksi korjaustöihin sekä tehtävien korjauksien oikeellisuuden varmistamiseksi mielestämme kuntaan on palkattava määräaikainen sisäilma-asioihin keskittyvä projektipäällikkö, jonka toimenkuvana on keskittyä Akaan kaupungin rakennusten sisäilmaongelmien ratkaisemiseen, Toivonen totesi.

Projektipäällikön tehtäviin kuuluisi muun muassa varmentaa tehtyjen tutkimusten riittävyys, tilata tarvittavat lisätutkimukset, arvioida korjauskustannuksia, vetää ja valvoa korjaussuunnittelua ja -töitä, tiedottaa, toimia kaikkien kohdekohtaisten sisäilmatyöryhmien puheenjohtajana ja hoitaa väistötilojen vuokrausta. Toivosen mukaan projektipäällikkö keskittyisi akuuttien ongelmien ratkaisemiseen samaan aikaan, kun kouluverkkotyöryhmä miettii  pidemmän tähtäimen ratkaisuja. Toivonen arvioi, että projektipäällikköä tarvittaisiin noin kymmenen kuukautta, kunnes kriisiytynyt tilanne on saatu ratkaistua ja pidemmän aikavälin ratkaisut koko kouluverkon osalta muodostettua.

Aloitteentekijöinä ovat kouluverkkotyöryhmän luottamushenkilöiden puolesta Maija Toivonen ja Mervi Pulkkinen (kesk) sekä 18 valtuutettua.

Kommentit (2)

  1. Metalliduunari

    Jos nykyinen valtuusto katsoo tälläisen tarpeelliseksi, niin heidän vallassaanhan tämä on. Toivotaan vain, ettei käy kun takavuosina, että alun määräaikaisesta kartoitusprojektista sitten tuleekin pysyvä ja saatiin kaverille töitä 😐

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?