Attendon hoivakoti valmistuu Toijalaan alkuvuodesta 2018

Attendo rakentaa Toijalaan hoivakodin 42 asukkaalle. Jokaisella asukkaalla on oma, 21 neliön huone.

Attendo Oy:n 42-paikkaisen vanhusten hoivakodin rakennustyöt ovat alkaneet Savolan alueella. Toijalan Attendo Peltolaksi nimetyn yksityisen hoivakodin on määrä valmistua helmikuussa 2018. Talo nousee Savolantien tuntumaan Pihlajapolulle vastapäätä kehitysvammaisten asumisyksikköä Savolakotia.

– Hoivakoti on tarkoitettu tehostetun palveluasumisen asiakkaille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa, kertoo Attendon aluejohtaja Tiina Talonen.

Ruuat valmistetaan omassa keittiössä

Yksitasoisen hoivakodin asukashuoneet ovat 21-neliöisiä, ja jokaisessa huoneessa on inva-mitoitettu vessa.

– Meiltä huoneisiin tulevat sähkökäyttöiset hoivasängyt, verhot, kattolamput ja kiinteät vaatekaapit. Muuten asukas voi sisustaa huoneen oman makunsa mukaan, Talonen kertoo.

Asukashuoneet sijoittuivat H-mallisessa rakennuksessa kahteen siipeen. Yhteisiin tiloihin kuuluvat oleskelu- ja ruokailutilat sekä saunatilat. Taloon tulee oma valmistuskeittiö.

– Kun meillä on oma keittiö, voimme ottaa paremmin huomioon asukkaiden toiveita ruuan suhteen. Ruokalistoja voidaan myös muokata ja ottaa seutukunnan perinteitä huomioon sen mukaan, mihin päin Suomea hoivakoti aukeaa, Talonen kertoo.

Talolle palkataan ensin johtaja

Hoivakoti nousee kehitysvammaisten asumisyksikköä, kaupungin omistamaa Savolakotia (oik.) vastapäätä Savolantien toiselle puolelle.

Aluejohtaja Tiina Talonen arvioi hoivakodin työllistävän 20–25 työntekijää. Lokakuun tietämissä taloon palkataan johtaja, joka on mukana rekrytoimassa muuta henkilökuntaa, sairaanhoitajia, lähihoitajia, hoiva-avustajia sekä keittiö- ja siivoushenkilökuntaa. Talosen mukaan hoivahenkilökunnan rekrytointi alkaa vuodenvaihteessa.

Attendo osti hoivakodin 8 700 neliön tontin tänä vuonna Akaan kaupungilta 174 000 eurolla. Kaupunginhallitus päätti tontin myynnistä 14. helmikuuta. Rakennusluvan hanke sai 9. maaliskuuta.

– Yleensä etenemme projekteissa suhteellisen nopeasti. Ikäihmisten palvelujen tarve on valtava, ja haluamme olla mukana kasvussa ja kehityksessä. Meillä on vahva usko siihen, että uusiin ja moderneihin hoitotiloihin löytyy asiakkaita, Talonen toteaa.

Talosen mukaan Attendo aikoo loppuvuodesta neuvotella Akaan kaupungin kanssa asiakkaiden ohjautumisesta hoivakotiin. Uudella hoivakodilla Attendo valmistautuu sote-uudistukseen.

– Haluamme saada palvelutuotannon ja talot niin hienoon malliin, että olemme vahvoilla, kun sote käynnistyy. Valinnanvapaus on meille ykkösasia, Talonen toteaa.

Noin neljä miljoonaa euroa maksavan hoivakodin pääurakoitsija on Rakennusliike Lehto Oy ja pääsuunnittelija Arkkitehtitoimisto Paloranta Oy. Kiinteistön omistaa Attendon perustama ja omistama Kiinteistö Oy Toijalan Hoivakoti.

Neljä hoivayritystä on kiinnostunut Mäntymäestä

Attendo jätti alkuvuodesta kaupungille ostotarjouksen myös Viialassa sijaitsevasta, hoivakodille kaavaillusta tontista, joka rajoittuu Leikkikujaan, Parkkitiehen ja Nahkatehtaantiehen. Kaupunginhallitus hyväksyi 76 500 euron ostotarjouksen, mutta kauppoja ei ole vielä tehty. Aluejohtaja Tiina Talosen mukaan Attendo odottaa ensin päätöstä Mäntymäen vanhainkodin palvelujen kilpailutuksesta.

Akaan valtuusto päätti helmikuussa äänin 30–13 kilpailuttaa Mäntymäen tehostetun palveluasumisen palvelut. Kilpailutukseen sisältyy lisäksi vanhainkotirakennuksen ostaminen ja joko vanhainkodin peruskorjaaminen tai uudisrakentaminen kyseiselle tontille.

Attendon lisäksi tarjouksen Mäntymäen palvelujen tuottamisesta ovat jättäneet Esperi, Mehiläinen ja Pihlajalinna. Akaan ma. perusturvajohtaja Elina Anttilan mukaan kaikkien kanssa neuvotellaan tällä viikolla.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>