Sirut tanssivat Art Movesissa

Sirut ryhmäkuvassa Lordin aukiolla. Vasemmalta Hilla Hämäläinen, Julia Raudanpää, Mona Kommio, Miisa Toivonen, Kiira Larmi, Tyyne Sihvonen ja Liinu Anttonen (edessä). Tyttöjen keskellä avustaja Katariina Kivistö-Rahnasto sekä ryhmän opettaja ja koreografi Satu Uimi. Kuva: Tuija Sukki-Kommio.

Balettikoulu Petite Ballerinan Sirut-showtanssijoukkueen lukuvuosi päättyi  valtakunnalliseen, Nuori kulttuuri -säätiön järjestämään Art Moves -tanssitapahtumaan  26.–28.5. Rovaniemellä. Akaan 9–12-vuotiaat tytöt olivat osallistujista nuorimmasta päästä. Yhteensä tapahtumaan oli valittu 130 teosta, joissa esiintyi noin 1500, 10–20-vuotiasta eri tanssilajien harrastajaa. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimi Marko Keränen.

Sirujen Moves-viikonloppuun mahtui monenlaista ohjelmaa, mistä tärkeimpänä esiintyminen. Lauantaina suunnattiin kulttuuritalo Korundiin, jossa tytöt pääsivät lavalle opettajansa Satu Uimin koreografioimalla teoksella Talven tuntu. Tunnelmakin oli sopiva, sillä aamulla Rovaniemen taivaalta leijaili lumihiutaleita.

Esitys sujui onnistuneesti, tytöt tanssivat omalla tasollaan, varmasti ja herkästi. Totutusta poikennut lava, aiheutti ylimääräistä jännitystä, mikä ei kuitenkaan näkynyt Sirujen esiintymisessä.

Tanssin jälkeen oli vuorossa ammattilaisraadin palaute. Tanssija-tanssinopettajat Ida Jousmäki sekä Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmastakin tutut Ansku Bergström ja Sanna Hirvaskari pitivät kovasti tyttöjen tanssista. He kehuivat kokonaisuutta, jossa puvut, eläytyminen, koreografia ja musiikki sopivat hienosti yhteen teemaan sekä loivat todellakin talvisen tunnelman. Heistä oli erityisen hienoa, että tytöt olivat saaneet itsekin luoda koreografiaa, muun muassa keksimällä omat loppuasentonsa ja muita pieniä osioita. He olisivat kuulemma voineet katsoa tanssia pidempäänkin.

Myös kehittävää palautetta raati antoi niin tekniseen tekemiseen kuin eläytymiseenkin liittyen. Nilkkojen käyttöä etenkin tasonvaihdoissa voi aina hioa, hienon liikkuvuuden oheen voi vähitellen alkaa hankkia lisää voimaa ja tunnetta voi välillä ilmaista enemmänkin vain liikkeellisesti.

Sirut ehtivät tanssimisen lisäksi katsella muiden esityksiä ja osallistua oheisohjelmaan, kuten avajaiskulkueeseen sekä avajais- ja päätösjuhlaan.

Vaikkei Siruille osunutkaan nyt kunniakirjaa eikä stipendiä, oli itse Movesiin pääsy Pirkanmaan aluekarsinnasta jo suuri palkinto. Ikimuistoisen kokemuksen kruunasi Isac Elliotin ulkoilmakonsertti Lordin aukiolla kuin myös lämppärinä toimineen paikallisen The Youthsin esitys ja juontajana toimineen muusikko Benjamin Peltosen kohtaaminen sekä Joulupukin tapaaminen Napapiirin ylityksineen. Häneltä opittu Lumiukkotanssi on kiva tuliainen kotitanssikouluun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?