Viialan torilla alkaa jäätelökesä

Minetti Jäätelön Toni Veijalainen ja Viialan vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Janita Puomila katsastivat viime viikon torstaina jäätelökioskin paikan. Kioski tulee korotetun torialueen ulkopuolelle Viialan Kotileipomon edustalle.

Jäätelökioski palaa tänä kesänä Viialan torille vuosien tauon jälkeen. Viialan yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksen toteuttama kioski työllistää kuusi 14–17-vuotiasta akaalaisnuorta.

–  Yhdistyksen tarkoituksena on tukea ja saada nuoria työllistettyä Akaassa, kertoo vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Janita Puomila.

Jäätelönmyynnin lisäksi yhdistys kattaa palkkakuluja Akaan Seudun Osuuspankin kesätyötuella, jolla maksetaan yhden nuoren palkka.

Janita Puomila kertoo vanhempainyhdistyksen ideoineen ensin kesäkahvilaa, mutta sopivan paikan puuttumisen takia kahvila vaihtui jäätelökioskiin. Ideoinnissa apuna on ollut Sari Lapinleimu, jonka tytär on pitänyt jäätelökioskia Toijalan torilla.

Viialan torille tuleva kioski on Minetti Jäätelön. Akaata lähin Minetin kioski on tähän asti löytynyt Tampereelta.

Vanhempainyhdistyksen tavoitteena on avata jäätelökioski helatorstaina 25.5. tai viimeistään 27.5. Viialan markkinoille. Kun koululaisten kesälomat alkavat, kioski on avoinna joka päivä koulujen alkuun asti ja sen jälkeen mahdollisesti viikonloppuisin elokuun loppuun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?