Viialan Pyryn Show Team toi lavalle tanssin keinoin Kalevalan, lasten ja nuorten esittämänä

Väinämöinen seikkaili Hirvialhon lavalla

Aino (Eveliina Karppi) lähtee veden sisarien mukaan. Kuvat: Jarkko Patana/JLindfors Photography

Viialan Pyryn Show Team esitti viime viikonloppuna tanssisadun Suomen 100-vuotisjuhlien innoittamana Suomen kansalliseepoksen Kalevalan tarinoista. Elias Lönnrotin kokoamiin suomalais-karjalaisiin kansanrunoihin perustuvan Kalevalan oli tanssisaduksi sovittanut Satu Järvinen.

Tarinaan ja tansseihin on haettu innoitusta Kalevalan runoista, kansanmusiikista, muinaisuskosta sekä suomalaisesta luonnosta. Suomalaisuutta haluttiin korostaa myös kotimaisella musiikilla. Erityisen piirteen esitykselle toivat lasten ja nuorten esittämät kalevalarunot sekä hieno Henna Maijalan käsialaa oleva lavastus.

Tanssisadussa seurattiin Väinämöistä, tietäjää iänikuista, ja hänen seikkailujaan. Tarina alkoi maailman synnystä ja jatkui Väinämöisen matkana Kalevalan ja Pohjolan kansojen mailla.

Leikkivät lapset, joita esitti Minions-ryhmä.

Nuorimmat esiintyjät olivat 3-vuotiaita ja vanhimmat 17-vuotiaita. Tässä esityksessä erityistä kiitosta ansaitsevat rooleissa esiintyneet. Väinämöisenä esiintyi Jasmin Harju. Mieleenpainuvan roolityön teki myös Carita Tuominen Louhena ja Sotkana. Kertojana oli Susanna Saxberg.

Viialan Pyryn Show Team on esittänyt tanssisatu-esityksiä jo vuodesta 2007. Tämän kevään esitys juhlistettiinkin 10-vuotiasta tanssisatu-perinnettä sekä 100-vuotiasta Suomea.

– Esityksen musiikki teki siitä erityisen hienon, kommentoi eräs katsoja.

Tanssisatu -työryhmän mielestä esitys oli onnistunut ja työryhmä haluaakin kiittää kaikkia mukana olleita.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>