Heini Vuorinen voitti hopeaa Taitaja-kisassa

Viialalainen Heini Vuorinen showroom-tehtävän parissa. Tarkoituksena oli luoda esittelytila firmalle, joka myy tuotteitaan kauppiaille.

Viialalainen Heini Vuorinen kisasi itselleen hienosti hopeaa tämän vuoden ammattitaidon SM-kilpailussa eli Taitaja-kisoissa Visuaalisen Myyntityön sarjassa. Vuorinen, joka on toisen vuoden kansainvälisen kaupan merkonomiopiskelija Valkeakosken ammatti- ja aikuisopistossa, jäi vain yhden kymmenyksen päähän kultaa voittaneesta Susanna Vesannosta.

– Kun sain kuulla tulokset, niin kyllähän tuo pieni piste-ero harmitti. Loppujen lopuksi on ihan hyvä, ettei pisteissä ollut suurta eroa. Olen tyytyväinen, että sain hopeaa, Vuorinen kertoo.

Visuaalinen myyntityön finaalissa kilpailijoiden tehtäviin kuului muun muassa pöytä- ja näyteikkunaesillepanojen toteuttaminen sekä erilaiset myymälän somistamistehtävät. Juuri näistä töistä Vuorinen on kiinnostunut opintojensa aikana. Hän kertoo, että tehtävissä oli omat haasteensa ja aivotyötä sai tehdä paljon. Tehtävissä menestymisessä auttoi ennakkoharjoittelu.

Vuorinen kertoo myös oppineensa paljon uutta kisoissa.

– Varsinkin yhdestä tehtävästä, josta ei ollut ennakolta kokemusta. Oli hyvä, että tuomareilta sai palautetta ja kehityskommenttia.

Vuorinen valmistuu merkonomiksi tulevana syksynä ja tulee työskentelemään omalla alallaan kesän. Valmistumisen jälkeen Vuorinen aikoo jatkaa opintojaan, mutta vielä on auki, minne hän hakeutuu. Joka tapauksessa hän toivoo, että visuaalisuus on tärkeässä osassa hänen tulevaisuuttaan.

Vuorinen uskoo Taitaja-kisan menestyksen auttavan häntä eteenpäin työelämässä. Muutenkin Taitaja-kisa oli Vuoriselle todella hyvä kokemus.

– Suosittelen kaikille ammattikoululaisille Taitaja-kisaan osallistumista. Olen ihan tosi tyytyväinen, että lähdin siihen mukaan. Kisa oli hyvin järjestetty ja meidät kilpailijat huomioitiin hyvin. Hotelli oli hyvä ja pääsimme Linnanmäelle yhdeksi illaksi. Sitten, kun vielä tuli hopeaa, niin ei voi olla kuin ylpeä, Vuorinen hehkuttaa.

Akaalaisista myös Joni Rapakko Tampereen seudun ammattiopistosta selvitti tiensä huonekalupuuseppäsarjan finaaliin tullen kuudenneksi.

Skills Finland ry:n järjestämä Taitaja-tapahtuma koostuu ammattitaidon SM-kilpailuista, Taitaja9-kilpailusta ja TaitajaPLUS-kilpailuista. Taitaja-kilpailuja on järjestetty vuodesta 1988 lähtien. Ensimmäisessä kilpailussa oli mukana kolmisenkymmentä nuorta kahdessa lajissa, nyt kisat ovat kasvaneet satojen kilpailijoiden suurtapahtumaksi.

Taitaja on ammatillisen koulutuksen näyteikkuna ja kehittäjä. Se on työelämän, koulujen ja opiskelijoiden kohtauspaikka. Taitajassa opiskelija pääsee verkostoitumaan ja peilaamaan itseään ja omaa oppilaitostaan muihin. Toukokuussa 2018 Taitaja-kilpailu järjestetään Tampereella yhteistyönä Tredun, Saskyn, Tavastian, VAAOn, Kiipulan ja Ahlmanin kanssa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>