Akaa teettää kouluissa ja päiväkodeissa sisäilman oirekyselyn

Akaan kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 16. toukokuuta kahta koulujen ja päiväkotien sisäilmaan liittyvää valtuustoaloitetta. Valtuutettu Saija Roininen (sd) ym. halusivat teettää sisäilman oirekyselyn kaupungin kahdeksassa koulussa ja kahdeksassa päiväkodissa.  Valtuutettu Jaakko Leinonen (kok) ym. puolestaan halusivat, että kaikkien niiden koulujen ja päiväkotien sisäilma tutkitaan, joissa sitä ei ole tehty vuosien 2014–2016 aikana.

Kaupunginhallitus päätti teettää oirekyselyn kuudessa koulussa ja kahdeksassa päiväkodissa. Kyselyn kustannukset ovat yhteensä 26 600 euroa ja ne katetaan tulosyksikköjen budjetista. Kyselyyn vastaavat koulujen ja päiväkotien henkilöstö sekä asiakkaat.

Oirekyselyjen valmistuttua, koulujen ja päiväkotien sisäilma tutkitaan, mikäli kyselyissä aihetta ilmenee. Tutkimusten laajuus määritellään tapauskohtaisesti.

Molemmat valtuustoaloitteet tähtäävät siihen, että Akaan koulut ja päiväkodit ovat terveellisiä oppimis- ja työympäristöjä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>