Vastaus: Puskista ei huudella

Akaan kaupunginjohtajan luottamuspulan käsittely on kestänyt poikkeuksellisen pitkään. Koska kyseessä on kaupungin tärkein virka ja osallisena asiassa on kaupunginjohtajan lisäksi muun muassa 13 keskeistä luottamustoimen haltijaa, on mielestäni Akaan Seudun lukijoiden tiedettävä, mitä mahdollisesti on tapahtunut. Luottamuspulaan johtaneita asioita ovat sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja että muut keskeiset luottamushenkilöt käsitelleet julkisuudessa vain osittain.

Haastateltavat esiintyvät toimittaja Mikko Peltoniemen lehtijutussa nimettöminä, koska asia on heille hyvin vaikea. He ovat kuitenkin vapaaehtoisesti ja vilpittömästi halunneet kertoa, mitä kaupunkiorganisaatiossa on heidän mielestään tapahtunut.

Puskista ei ole huudeltu eikä tulla huutelemaan. Nimettömät haastattelut ovat ihan hyväksyttävä journalistisen työn muoto, olkoonkin, että niitä paikallislehdissä näkee vähemmän. Toimittaja Peltoniemi ja Akaan Seutu ovat saaneet paljon kiitosta toiminnastaan. Akaan kaupunginjohtaja voi koska tahansa tulla julkisuuteen ja Akaan Seudun toimitukseen kertomaan, mistä hänen mielestään tässä on kysymys. Tekstiviestillä tekemääni haastattelupyyntöön ei ole vastattu. Toimittaja Peltoniemikään ei ole saanut häneen yhteyttä.

Juha Kosonen, päätoimittaja

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>