Valtin joukkueille hopeaa ja pronssia

15-vuotiaat pojat starttasivat hiekka pöllyten kolmen kilometrin matkalle. Viialan Valtin Juho Veikkolainen (nro 416) sijoittui kisassa kuudenneksi.

Hämeen piirin 9-15 –vuotiaat kilpailivat maastojuoksun mestaruuksista 13.5. Valkeakoskella.

Viialan Valtin, Toijalan Vauhdin ja Valkeakosken Hakan urheilijat ovat kevään aikana juosseet yhteistä maastocupia. Kaksi cupin osakilpailua juostiin Valkeakosken Kärjenniemen koulun kuntoradalla, joka nyt toimi pm-maastojen kisapaikkana.

Radan rankka nousu oli mieleen ainakin katsojille, sillä sen päältä juoksijat olivat lähes koko reitin ajan seurattavissa. Nuorimmat sarjat kiersivät kilometrin lenkin kerran. 12-vuotiaista lähtien matkana oli kaksi kilometriä, paitsi 14- ja 15-vuotiailla pojilla, jotka juoksivat kolme kilometriä.

Henkilökohtaisten mitalien lisäksi HämSYn pm-maastoissa kilvoitellaan samalla myös joukkuemitaleista, missä ratkaisevaa on seuran kolmen parhaan juoksijan sijoittuminen.

Valtista pm-maastoihin osallistui 14 urheilijaa. Parhaiten menestyivät 12-vuotiaat pojat, jotka saivat joukkuehopeaa. Mikael Viitanen oli kuudes, Eetu Koskinen kahdeksas ja Joona Lehtinen 16. Tampereen Pyrintö voitti joukkuemestaruuden, Lempäälän Kisa sai pronssia.

Valtin 10-vuotiaat tytöt Saara Kuha, Vilja Hujanen ja Roosa Haanpää nappasivat joukkuepronssia.

Parhaimman henkilökohtaisen sijoituksen juoksi T15-sarjassa Kerttu Niinimäki, joka oli viides. Kuudensia sarjoissaan olivat Saara Kuha (T9), Elice Helenius (T12), Mikael Viitanen (P12) ja Juho Veikkolainen (P15). Sisulisäpisteille ylsi myös Eetu Koskinen kahdeksannella sijallaan.

Pm-maastoihin osallistui kaikkiaan 334 urheilijaa. Eniten juoksijoita oli 11-vuotiaiden tyttöjen sarjassa, peräti 52.