Toijalan Pallon P11-joukkue kävi mittaamassa tasoa Tallinnassa kesää varten

Tallinnassa pelattuun Apollo Cupiin osallistuivat Sasu Sievola (vas.), Elias Taura, Arttu Sinkkonen, Kaapo Silmonen, Jussi Virtanen, Eeli Sorsa, Toni Heikkinen, Peetu Peräkivi, Toni Matilainen, Frans Masena, Hugo Toivonen, Juuso Mäkelä, Peetu Paananen, Sisu Anttila ja Niklas Jokela. Toimihenkilöinä matkassa mukana olivat vastuuvalmentaja Juri Virtanen, joukkueenjohtaja Heini-Maija Toivonen, valmentajat Jouko Heikkinen ja Sami Anttila sekä huoltaja Pirita Virtanen.

Toijalan Pallo -49:n vuonna 2006 syntyneiden joukkue osallistui maaliskuun lopulla 15 pojan ja toimihenkilöiden voimin ensimmäiseen ulkomaanturnaukseensa, Tallinnassa pelattuun Apollo Cupiin.

Majoituspaikkana toimi Männiku Jalgpallikeskus. Puitteet jalkapallokeskuksessa oli mainiot: joukkue majoittui kahden hengen huoneissa, ja samaisessa rakennuksessa oli ruokailupaikka, jossa nautittiin aamupalat, lounaat ja päivälliset. Keskuksessa oli myös mahdollisuus pitää ottelupalavereita ja varusteetkin saattoi vaihtaa tilavissa pukuhuoneissa. Pelipaikkana oli Männiku Staadionin kuplahalli ja sen tekonurmikenttä.

Turnaukseen osallistui kahdeksan joukkuetta, jotka oli jaettu kahteen lohkoon. Toijalan Pallo aloitti turnauksen lauantaina 25.3. kolmella alkusarjaottelulla. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui JK Augur. Peli oli alusta saakka tiukka ja ainoa maalikin syntyi erikoistilanteesta eli rangaistuspotkusta, josta Toijalan Pallon rikottu pelaaja Frans Masena teki varmasti maalin.

Päivän kahdessa muussa pelissä vastukset olivat aamun ensimmäistä vastustajaa kovempia ja pallollisesti näppärämpiä. Tartu FC Heliosta vastaan ottelu päättyi 1–3-tappioon. Toijalan Pallon maalintekijänä oli Toni Heikkinen. Päivän viimeinen peli Tallinna JK Kalevia vastaan päättyi myös tappioon 0–5. Päivän yhdellä voitolla Toijalan Pallo sijoittui oman lohkonsa kolmanneksi.

Sunnuntaina alkoivat sijoitusottelut sijoista 5–8. Ensimmäisenä Toijalan Palloa vastaan saapui Tabasalu JK. Ottelun ja vastustajan tiukka tahti jätti Toijalan Pallon maaleitta lopputuloksella 0–4.

Päivän viimeiseen peliin koko akaalaisjoukkue asetti vain yhden tavoitteen: voitto. Vastaan asettui Rakvere JK Tarvas. 2 x 20 minuuttia oli täyttä vääntöä ja jokainen pelaaja venyi hyvään suoritukseen kannustusjoukkojen jännittäessä laidalla. Peliajan päättyessä tilanne oli 0–0, ja tulos ratkaistiin rangaistuspotkuilla. Vastustajan ensimmäinen veto osui sivutolppaan, ja sitä kautta maalivahti Eeli Sorsan jalkaan ja ulos. Toijalan Pallon pelaajat Kaapo Silmonen, Jussi Virtanen ja Eeli Sorsa tekivät varmaa työtä onnistuen kaikki, joten viimeinen ottelu päättyi joukkueen 1–0-voittoon.

Heini-Maija Toivonen

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>