Hoituu kuin orelmainen lehmänläjä

Akaan Seudussa 10.5.2017 oli nimettömiä perusteluja siitä, miksi Aki Viitasaarelle tulisi antaa kenkää. Jutut olivat niin kuin ”juoruämmien” kahvipöytäkeskusteluja. Artikkelin perusteella ei virkasuhteen purkamiselle löydy kantavaa perustetta.

Jokainen työntekijä saa sopimuksensa mukaista palkkaa hukkaan menneestä työajasta, ei siinä tarvita erikseen mitään selkään taputtelijoita ja kehujia. Ammattinsa osaava tietää muutoinkin työnsä tuloksen tason.

Työnantajalla on ehdoton työhönotto- ja erottamisoikeus. Työnantajalla on myöskin työn tehokkuuden arvioimisoikeus. Vähätöisyys ei ole erottamisperuste, jos työaikaa noudatetaan.

Toisaalla lehdessä erään ryhmänjohtaja kertoo, että tämä kaupunginjohtajaan liittyvä kämmäköinti pitää saada loppuun saatetuksi tämän valtuustokauden kuluessa (31.5.2017). Jos hänen ennakkoasenteensa pitää, niin ei lopu. Jos hänen ja monen muun valtuutetun kanta muuttuu, niin asia on toinen.

Jos valtuusto päättää, että tilapäisen valiokunnan esitys ei anna aihetta enempään ja että Aki Viitasaari jatkaa viranhoitoa entisin ehdoin, niin tuskin päätöksestä kukaan valittaa.

Mutta jos päätös on toisenlainen, niin asian käsittely jatkunee ainakin kaksi vuotta. Laiha sopu on parempi kuin lihava riita.

Jarmo Pirttijoki

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>