Koskenpojat pyöritti Topaa

Toijalan Pallo-49:n edustusjoukkueen ensiesiintyminen Viialan uudella tekonurmella toi kotijoukkueelle 2–6-tappion Valkeakosken Koskenpoikia vastaan. Kuvassa palloa tavoittelee Topan Ere Salmi.

Viialan uudella tekonurmella ottivat mittaa viime lauantaina toisistaan Toijalan Pallo-49 sekä Valkeakosken Koskenpojat. Topa sai todeta valkeakoskelaisten olevan paremmassa iskussa, sillä VaKP haki nelosdivisioonan ottelusta selvän 2–6 (0–2) -vierasvoiton.

Tekonurmihankkeen yksi tärkeistä puuhamiehistä Viialan Peli-Veikkojen puheenjohtaja Kari Salin piti lyhyen esittelypuheen kentän valmistusvaiheista. Tämän jälkeen ottelun avauspotkun suoritti tekonurmihankkeessa myös vahvasti toiminut Jarmo Kuusisto. Itse ottelutapahtuma aloitettiin lyhyellä hiljaisella hetkellä perjantaina kuolleen tasavallan presidentin Mauno Koiviston muistoksi.

Uusi kenttä sekä hyvä ilma olivat houkutelleet paikalle myös yleisöä. Heille kotijoukkue Topa ei kylläkään tarjonnut paljoakaan ilonaiheita. Koskenpoikien avausosuma tuli 16 minuutin kohdalla, kun Joona Heritty ampui hyvästä poikittaissyötöstä 13 metristä alanurkkaan. Konkaripelaaja Mikko Toivonen tykitti taukonumeroiksi 0–2, kun pelattu oli 34 minuuttia.

Kotijoukkueella ei ollut mainittavia tekopaikkoja avausjaksolla. Vieraiden esitystä leimasivat pallonhallinta ja kaksi tehtyä maalia. Jälkimmäisestä pelijaksosta voi todeta vieraiden tehneen melkeinpä, mitä halusivat. Minuuttien 62 ja 78 välillä Koskenpojat viimeisteli neljä maalia: 62. 0–3, Miska Olander, 69. 0–4, Miska Virkki, 75. 0–5, Joona Heritty. 78. 0–6, Nico Seeck.

Nuoret pelaajat Ville Myllylä ja Viljo Valoma vastasivat Topan kavennusosumista. Myllylä pujotteli vieraiden alakerran läpi, kun pelattu oli 83 minuuttia. Viljo Valoman komea kaaripotku painui takaylänurkkaan, 87:nnellä minuutilla.

Topan kaksi viimeisintä ottelua ovat tuottaneet tappiot 0–4 sekä 2–6. Valmentaja Kim Lingman uskoi lauantain pelin alla, että peliin on tulossa parannusta. Tekeminen kentällä näytti, että työsarkaa riittää.

Seuraava sarjapeli on jo keskiviikkona 17.5. Ilmat lämpiävät selvästi, mutta vielä on epävarmaa, onko Toijalan keskusurheilukenttä silloin vielä pelikunnossa. Jos se ei ole, niin Viialan tekonurmella jatketaan. Asia ratkennee viimeistään pelipäivänä. Vastustaja on Kangasalan Voitto.

TP-49:n kokoonpano 13.5.: Jukka Saari, Ere Salmi, Aleksi Pirttijoki, Jesse Järvi (C), Ville Myllylä, Mikko Tromstedt (76. Joni Lehtonen), Juho Laine (78. Eeli Jokinen), Joonas Saariniemi (78. Sampsa Laakso), Joonas Pietikäinen, Aleksi Huiko (67. Viljo Valoma), Tero Tromstedt.

Ottelun palkitut pelaajat: TP-49: Juho Laine. VaKP: Miska Virkki. Raati: Kari ja Rauli Salin, joka jakoi myös tähdet Topan parhaille: 3 Juho Laine, 2 Aleksi Pirttijoki, 1 Ville Myllylä.

Muita tuloksia

Jalkapallon seiskadivisioona: 9.5. FC Kangasala–ViiPV 3–4. 12.5. KylVe–FC Vihniö 1–1. 13.5. JanPa/2–FC Mietokastike 1–0. LaVe KRP–ViiPV 0-0.

Naiset nelosdivisioona 14.5. TP-49–FC Nokia/2 0–2.

Avauspotkun suoritti tekonurmihankkeen puuhamiehiin kuuluva Jarmo Kuusisto (oik.). Suoritusta seuraavat Viialan Peli-Veikkojen Kari Salin (vas.) ja Rauli Salin.

Viialan Peli-Veikkojen puheenjohtaja Kari Salin esittelee seuran ensimmäistä pelipaitaa vuodelta 1957.

22-vuotias Kim Lingman on aloittanut Toijalan Pallo-49:n edustusjoukkueen valmentajana huhtikuussa.

Kommentit (2)

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>