Helatorstaina Akaan seurakunnassa vietetään kevätjuhlia

Kylmäkosken kirkko on yksi Seitsemän kirkon pyörälenkin kirkoista.

Kesän kynnyksellä 2017 koko Suomi juhlii, niin myös Akaan seurakunta, joka juhlii helatorstaina 25.5. monella tapaa.

Seitsemän kirkon lenkki 35. kerran

Rovastikunnallinen seitsemän kirkon pyöräilytapahtuma pyöräillään nyt jo 35:nnen kerran. Pyörälenkillä on mahdollista kiertää kello 8–16 kaikilla seitsemällä kirkolla, kuitenkin vähintään kahdella. Mukana ovat Akaan, Kylmäkosken ja Viialan kirkot sekä Sääksmäen ja Urjalan kirkot. Tuotto menee lähetykselle Suomen lähetysseuran kautta. Pyöräilijät saavat ilmoittautuessaan mukaansa osallistumiskortit, joihin voivat kerätä leimoja. Korttien palauttaneiden kesken arvotaan lahjakortti.

Helatorstaina voi osallistua myös messuun kello 10 joko Akaan tai Kylmäkosken kirkoissa. Viialan kirkossa alkaa samaan aikaan perhekirkko, joka jatkuu 5-vuotiaiden syntymäpäiväjuhlana. Tapahtumassa on tarjoilua ja hauskuuttamassa pellepariskunta.

Toijalan torilla tarjolla soppaa

Leikkimökkikirkkoon voi tutustua helatorstaina Toijalan torilla. Kuva: Jaana Viitakangas-Klemola.

Toijalan torille saapuu soppatykki, josta voi ostaa soppaa kello 11–15 vaikka koko perheelle. Maksu on vapaaehtoinen ja menee lähetystyölle. Myös kirkkopyöräilijät voivat käydä sopalla. Soppateltalla myydään myös uusia Akaan seurakunnan kestokasseja. Samalla voi osallistua hauskaan kilpailuun koskien kasseja. Torilla on mahdollista poiketa katsomassa leikkimökkikirkkoa, joka on avoinna kello 11–15.

Illalla on tilaisuus kuunnella musiikkia kahvimatineassa Akaan seurakuntasalissa kello 18. Matineassa esiintyvät Akaan kirkkokuoro ja Ad libitum. Tilaisuudessa on vapaaehtoinen maksu yhteisvastuulle.

Japanin lähetti Asta Vuorinen siunataan matkaan

Iltapäivällä kello 14 alkaa Akaan kirkossa vietetään iltapäiväjuhlaa, jossa julkistetaan Jaana Heliövaaran tekemä lasten uusi värityskirja ja lauletaan lasten virsiä. Samassa tilaisuudessa siunataan matkaan Kansanlähetyksen uusi Japanin lähetti Asta Vuorinen.

Kylmäkosken kirkossa vietetään helatorstaina monipuolista iltaa. Kello 17 pidetään Viron Tapassa esitetyn konsertin uusinta. Siinä ovat mukana Kylmäkosken kirkkokuoro, Gospelkuoro, Marja Karhu, Nina ja Ali Kulhia, Saara Lintunen ja Jenny Mustikka. Ilta jatkuu tiekirkkopäivystäjien infolla kello 18 ja päättyy yhteislaulutilaisuuteen syntisten veisuilla kello 19.

Jaana Viitakangas-Klemola

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?