Akaan seudun mielenterveysseuran tapahtumissa haettiin hyvää mieltä luonnosta

Silja Bäckman kalasti tuliaiset kotiin Lakulle ja Pippurille.
Kuva: Sirkka Salminiemi.

Viime viikolla vietettiin Suomen Mielenterveysseuran Hyvää mieltä kulttuurista -toimintaviikkoa. Tämän vuoden teemana on luonto. Jo puoli tuntia luonnossa rentouttaa ja vähentää stressin oireita.

Akaan seudun mielenterveysseura järjesti kaksi Hyvää mieltä luonnosta -tapahtumaa. Sunnuntaina 7. toukokuuta oli ulkoilmatapahtuma, joka sisälsi ongintaa ja yleistä kalastusinfoa sekä muuta luontoon liittyvää toimintaa.

Vapaa-ajan kalastajat ry oli mukana Kylmäkoskella Tipurin rannassa opastamassa kalastuksen saloihin. Ahti olikin antelias ja kohot painuivat nopeasti veden alle onkijoiden riemuksi. Kalalajeista saatiin näytille, lahna, ahven, kiiski, särki sekä pasuri.

Rannassa tarjoiltiin makkaraa sekä loimutettua lohta. Nuotion ääressä vaihdettiin kuulumisia ja tarinoitiin tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Rantapolun varteen oli puihin ripustettu kysymyksiä, joilla saattoi testata luontotietouttaan muun muassa linnuista ja kaloista.

Paikalle saapuneet olivat tyytyväisiä, joten päivä oli kaikin puolin hieno navakasta tuulesta huolimatta.

Toinen tapahtuma järjestettiin keskiviikkona 11. toukokuuta Viialassa Haihunkosken rannalla. Keväisessä illassa Maritta Tuominen ohjasi metsäjoogaa. Veden kohina koskessa ja auringon pilkahdus puiden oksistossa toivat jo kauan kaivatun kevään tunnun.

Hitaat venytykset ja rauhallinen hengitys auttoivat koko kehoa rentoutumaan päivän kiireen jälkeen. Luonto oli aiheena tietokilpailukysymyksissä ja onnenpyörästä sai pyöräyttää itselleen positiivisen ajatuksen. Illan päätteeksi nautittiin herkulliset korvapuustit kahvin kera.

Mielenterveysseuran tavoitteena on olla osallisena luomassa parempaa yhteisöä, jossa jokaisella on oikeus hyvään oloon. Mielenterveysseuran mukaan mielenterveys on uudistuva voimavara, jota ihminen kuluttaa ja kehittää.

Paikallisella seuralla on tukihenkilötoimintaa, keskusteluryhmiä ja erilaisia koulutuksia. Mielenterveyden ensiapukoulutuksen avulla osaat antaa apua ja tukea, kun sitä tarvitaan.

Maritta Tuominen ohjasi metsäjoogaa Haihunkosken rannalla.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>