Seutukunnan sotiemme veteraanit viettivät kirkkopäivää Hämeenlinnassa

Erkki Kitunen (takana vas.) lähetti seppelpartiot matkaan. Kuvat: Jaakko Virtanen.

Jo monivuotiseksi muodostunutta sotiemme veteraanien yhteistä kirkkopäivää vietettiin Hämeenlinnassa 8. toukokuuta. Ehtoollisjumalanpalveluksessa lähetettiin Hämeenlinnan ja Janakkalan sankarihaudoille sekä Karjalaan jääneiden muistomerkille seppelpartiot. Partioille antoi lähetyskehotuksen akaalainen Erkki Kitunen.

Kirkonmenojen jälkeen juhlaväki kokoontui hotellia Aulangolle, jossa tarjoiltiin lounas. Aulangon juhlasalissa pidetyn päiväjuhlan avasi Kanta-Hämeen sotainvalidipiirin puheenjohtaja Juha Vuorinen. Arvokkaan juhlan musiikista vastasi varusmiessoittokunnan jousiorkesteri johtajanaan yliluutnantti Tommi Suutarinen. Kuoroesityksiä kuultiin Hämeenlinnan Mieskuoron Senioreiden laulamana Erkki Alasen Johdolla. Dosentti Jussi Hanskan juhlapuheen jälkeen lausui loppusanat akaalaisillekin tuttu rovasti Jaakko Kauppila. Tilaisuus päättyi jousiorkesterin säestyksellä yhdessä mieskuoron kanssa laulettuun Veteraanin iltahuutoon.

Jaakko Virtanen

Marja-Liisa Vilkki ja Aulis Eskeli edustivat Toijalan Seudun Rintamaveteraaneja.

Akaasta kirkkopyhään osallistuivat muun muassa Merja Lehtonen (vas.), Mirjam Kallionpää ja Aira Kauranen Toijalan ja Ympäristön Sotaveteraaneista ja Anja Tyvijärvi Toijalan Seudun Rintamaveteraaneista.

 

Kanta-Hämeen sotainvalidipiirin puheenjohtaja Juha Vuorinen avasi päiväjuhlan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?