Akaalaiselle kulttuuripariskunnalle 12 000 euron apuraha

Pirkanmaan Kulttuurirahaston on myöntänyt Toijalassa asuville teatteritaiteen maisteri Minna Kankaalle ja muusikko Harri Salmiselle 12 000 euron apurahan koko perheen kansalaismusikaalin valmistamiseen. Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto jakoi perjantaina 12.5. vuosijuhlassaan Tampere-talossa yhden palkinnon ja 87 apurahaa, yhteensä 1 168 000 euroa.

Apurahan saaminen ei ollut yllätys pariskunnalle, sillä he hakivat Suomi 100-juhlavuoden Akaan esitykselle apurahaa lukuisista paikoista. Sen sijaan apurahan suuruus yllätti. Kankaan ja Salmisen työryhmälle myönnetty apuraha on sen suuruinen, kuin summa hakemuksessa oli.

– Yleensä apurahoja saa vain murto-osan hakemastaan summasta. Tämä on tosi hienoa, sillä nyt voidaan maksaa palkkaa ammattilaisille. Ei joka pitäjään tule näin hienoa esitystä, Kangas hehkuttaa.

Kaikkien Akaan pitäjien historiaan viitataan kansalaismusikaalin käsikirjoituksessa sekä lauluteksteissä että dialogissa. Varsinaisesta historiasaagasta ei kuitenkaan ole kyse.

Minna Kangas palkittiin samana päivänä myös Tampereen Freelance-näyttelijät ry:n toimesta Vuoden free 2017 -palkinnolla. Palkinto – sadan euron stipendi sekä kiertopokaali – jaetaan ansioituneelle yhdistyksen jäsenelle ja palkinnon myöntämisperusteena voi olla hieno ura, hyvä yksittäinen roolisuoritus tai persoonallinen taiteellinen panostus ammattiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?