Kutsu neuvotteluihin on tullut

Kokoomus haluaa päästä tekemään Akaan strategiaa

Akaan kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Jaakko Leinonen ihmettelee julkisuudessa esitettyjä väitteitä, että kokoomus olisi nostanut Akaan kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Jouko Rytkösen (kok) myös ensi kaudeksi.

– Tietäen tehtävän vaativuuden, Jouko Rytkönen oli vain yksi ehdotus, ei todellakaan mikään vaatimus. Ihmettelen perussuomalaisten Sauli Turjan kommenttia asiasta, sanoo Leinonen.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Jaakko Leinonen haluaa päästä tekemään Akaalle uutta strategiaa. Edessä on isoja asioita, muun muassa hyvinvointikeskus, sote-uudistus ja kaupungin elinvoima-asioiden miettiminen.

Kokoomus kutsui kuntavaalien jälkeen vihreiden, keskustan, kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten edustuksen koolle tavoitteena 20 valtuutetun tekninen vaaliliitto.

– Luimme lehdestä, miten ehdotuksellemme kävi. Minusta perussuomalaiset olisivat saaneet meidän kanssamme kaupunginhallitukseen ja lautakuntiin hyvän näkyvyyden, sanoo Leinonen.

Puheenjohtaja Jaakko Leinonen tunnustaa, että kokoomus kärsi kuntavaaleissa tappion. Tappio on analysoitu ja nyt katsotaan jo eteenpäin. Kokoomukselta jäi pois moni pitkään keskeisissä tehtävissä ollut valtuutettu, eikä uusia näkyviä nimiä saatu riittävästi mukaan. Toisaalta puolueen lista sai kokonaisuudessaan hyvin ääniä.

– Tilanne on tämä ja nyt täytyy katsoa eteenpäin. Nyt on päästävä nopeasti tekemään Akaalle uutta strategiaa. Tämän ovat kaikki ryhmät eri yhteyksissä todenneet. Aikaa ei ole hukattavaksi, sanoo Leinonen.

Kokoomuskin on saanut jo kutsun ryhmien välisiin neuvotteluihin. Kokoomus on teknisessä vaaliliitossa vihreiden kanssa.

– Valtuustoryhmien välinen sopimus tehdään. Sellainen tehtiin tällekin valtuustokaudelle ja se toimi. Neuvotteluja ei ole käyty, eikä myöskään mitään paikkaneuvotteluja. Veikkaan, että tässä tulee vielä kiire. Korostan, että Akaa on nyt tilanteessa, josta pitäisi päästä pian pois ja eteenpäin.

Akaan kokoomus on ottanut kaupunginjohtajakysymykseen kannan ja nykyinen valtuustoryhmä on antanut asiasta jopa tiedotteen julkisuuteen. Kaupunginjohtaja Aki Viitasaari ei nauti kokoomuksen luottamusta. Asiaa ei Leinosen mielestään pitäisi viedä uudelle valtuustolle, mutta sekin on mahdollista.

– Tilanne on kestämätön. Me lähdemme siitä, että toukokuun loppuun istuva valtuusto ratkaisee asian alkuperäisen suunnitelman mukaisesti viimeisessä kokouksessaan. Näin ei voi jatkua, tämä ei ole kenenkään etu, sanoo Akaan kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Jaakko Leinonen.

Akaan kokoomus sai huhtikuun kuntavaaleissa valtuustoon kahdeksan paikkaa. Akaan työnsä toukokuussa päättävä valtuusto kokoontuu viimeiseen istuntoonsa keskiviikkona 31. toukokuuta kello 18.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?