Milja Hyppönen avasi jäätelökioskin Toijalan torilla

Milja Hyppönen sai perjantaina pyörittää ahkerasti jäätelöpalloja, kun aurinkoinen sää sai jäätelönostajat liikkeelle.

Jäätelökioski palvelee asiakkaita jälleen tutulla paikallaan Toijalan torilla. Tänä kesänä sitä pitää 17-vuotias Milja Hyppönen Toijalasta. Työ on Miljalle tuttua, sillä hän on myynyt jäätelöä kahtena kesänä Amanda Lapinleimun vastatessa kioskin toiminnassa. Milja pyörittää kioskia toiminimellä.

– Kun Amanda lopetti, tartuin tilaisuuteen ja rupesin itse pitämään kioskia. Tykkään tästä, koska tässä työssä saa olla ihmisten kanssa. Kesällä kioski on ihan kiva työpaikka, kun näkee ulos, Milja kertoo.

Vappuna avautunut jäätelökioski jatkaa elokuun loppuun. Kioski on avoinna päivittäin, mutta sateella suljettu. Toukokuussa aukioloajat vaihtelevat, koska työn lisäksi Milja opiskelee lukion toisella luokalla Kalevan lukiossa Tampereella. Koulu on suhtautunut ymmärtäväisesti ja kannustavasti yrittäjyyteen. Lukujärjestyksen Milja suunnitellut siten, että hän ehtii Tampereelta arki-iltapäivisin Toijalaan avaamaan kioskia.

– Kun pääsen koulusta, tulen kioskille. Aukioloajoista ilmoittelen Akaan jäätelökioskin Facebook-sivuilla, Milja kertoo.

Miljan avuksi kioskiin tulee 17-vuotias Tiia Marjamäki Lempäälästä. Myös lisäapua järjestyy tarvittaessa. Jäätelönmyynnin lisäksi Miljalla on muitakin kesäsuunnitelmia.

– Harrastan ratsastusta, käyn tallilla ja urheilen muutenkin. Varmasti joku festarikin mahtuu kesään, hän toteaa.

Miljan mukaan aurinkoiset päivät näkyvät jäätelönmyynnissä. Kioskinpitäjän oma suosikkimaku on Rocky Road. Suklaakermajäätelössä on kinuskikastiketta, pekaanipähkinöitä ja vaahtokarkkeja.

– Jäätelöön ei kyllästy ikinä, Milja vakuuttaa.

Iida ja Heikki Vahteristo kävivät perjantaina ostamassa kevään ensimmäiset irtotötteröt Toijalan torin jäätelökioskista. Tytär valitsi Oreo- ja isä päärynäjäätelön.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?