Hiirenkorvalla on kuoronjohtaja Juha Holman viimeinen konsertti yhdessä Sommelon kanssa

Sommelo-kuoro konsertoi suomalaisin sävelin

Sommelo on harjoitellut kevätkonserttiinsa suurten suomalaisten säveltäjien ja sanoittajien kappaleita. Kuva: Teija Strömmer.

Toijalan Nuorisoseuran kuoro Sommelo tunnelmoi tänä vuonna kevätkonsertissaan suurten suomalaisten säveltäjien ja sanoittajien kappaleita. Kuoro värittää Suomi 100 -juhlavuoden tunnelmaa eri sävyin. Ohjelmistoon on valittu  niin perinteistä kansanmusiikkia, ikivihreitä sävelmiä kuin kevyempääkin kuoromusiikkia.

Perinteisemmän musiikin saralta konsertissa kuullaan muun muassa Sibeliuksen ja Kuulan sävelmiä sekä Kantelettaren tekstien pohjalta tehtyjä sovituksia. Ikivihreissä sävelmissä tunnelmoidaan Juha Vainion, Toivo Kärjen ja Reino Helismaan sävelin. Kevyemmän musiikin puolelta Sommelo esittää Juicen kuuluisat kappaleet Pyhä toimitus sekä Anne ja Jacques.

Kevätkonsertissa kuullaan useita kuoronjohtaja Juha Holman sovituksia. Holma on johtanut Sommeloa viimeiset kuusi vuotta. Hän on säveltänyt kuorolle vuosien mittaan useita ikimuistettavia kappaleita ja vienyt Sommelon musiikillisesti uudelle tasolle.  Hiirenkorvalla-konsertti on hänen viimeisensä yhdessä Sommelon kanssa.

Kevätkonsertti esitetään sunnuntaina 7.5. kello 14 Toijalan yhteiskoulun juhlasalissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?