Leijona Futsal juhli SM-pronssia

Leijona-Futsal juhli pronssimitaleita kotiyleisön edessä. Kuvat: Tuukka Nyström.

Futsal-Liigan pronssiottelu pelattiin lauantaina Toijalan Monitoimihallilla. Runsaslukuisen kotiyleisön iloksi Leijona Futsal oli kentällä täyttä terästä, ja suorastaan murskasi Someron Voiman. Mitalit jaettiin akaalaisille, kun tulostaululla komeili ottelun jälkeen peräti lukemat 8–1 (1–0).

Pronssipeli ei ollut tällä kaudella varsinaisesti se, mihin joukkue tähtäsi. Mutta koska niukka tappio välierissä sinne pakotti, niin pelatahan se täytyi. Ja pelissä oli myös iso panos: tarjolla oli seuran historian, ja koko nykyisen Akaan kaupungin ensimmäinen palloilulajien mitali. Upean esityksen jälkeen näin kävikin, ja Leijona Futsal pääsi juhlimaan pronssimitalia.

Pitkä matka on tultu tammikuusta 2001, jolloin toijalalainen FC Gepardi nappasi Futsal-Liigan hopeamitalin. Laji on kehittynyt ja kasvanut noista ajoista hurjasti, eikä loppua näy. Futsal kansainvälistyy ja ammattimaistuu, mutta Akaassa tekeminen on ollut ammattimaisella tasolla jo pitkään. Ja nyt se työ sai maistuvan palkinnon.

Lauantain ottelu oli kotijoukkueen suvereeni näytös. Se hallitsi avausjaksoa mielin määrin, mutta maalinteko oli vaikeaa. Vain Petri Grönholm osui lukuisista maalipaikoista. SoVo iski välillä vaarallisesti vastahyökkäyksistä, mutta LeiF-veskari Juho Laine torjui jälleen kerran loistavasti kuten torjui koko pudotuspelien ajan.

Toisella jaksolla jännitys purkautui nopeasti. Täyden Monarin kannustama Leijona Futsal iski jakson alkuun kolmessa minuutissa peräti neljä maalia, ja pronssimitaleiden kohtalo oli ratkennut. Jussi Nyström, Dusan Milojevic ja päivän tehokkain Jirka Järvi (2+1) johtivat toisen jakson näytöstä. Myös pitkään loukkaantuneena ollut Jovan Stankovic oli lauantaina isossa roolissa ja nappasi syöttöpisteenkin.

Viidennen maalin jälkeen SoVo lähti yrittämään kavennuksia lentävällä maalivahdilla, mutta kovin tuloksekasta se ei ollut. Vieraat saivat tehtyä vain yhden maalin, ja kotijoukkue kaunisteli tyhjiin loppulukemia. Yasar Elbeller, Grönholm ja Miikka Hurme osuivat vielä tolppien väliin.

Loistava koko joukkueen esitys oli täydellinen päätös kaudelle. Leijona Futsal pelasi seurahistorian ylivoimaisesti parhaan talven, ja se päättyi siis mitalijuhliin. Päävalmentaja Matti Anttonen säteili tyytyväisyyttään pelin jälkeen.

– Pelasimme yhden kauden ehjimmistä otteluista. Kaikki pelaajat pääsivät näyttämään tasonsa. Toisella jaksolla alkoi pallot menemään paikoista sisään, ja sen jälkeen ottelu oli täysin meidän hallinnassa. Upeaa päättää kausi voittoon, ja tämä on hieno palkinto koko kauden kovasta työstä, jota olemme joukkueena tehneet, Anttonen totesi ottelun jälkeen.

Leijona Futsal jää nyt ansaitulle kesälomalle. Seuraavaa kautta on rakennettu kuitenkin taustalla jo pitkään, ja miehistö tulee olemaan entistä iskukykyisempi tulevana syksynä. Joukkue saa myös uuden päävalmentajan lähipäivien aikana. Historiallinen pronssi täytti mitaliunelman, ja seuraavaksi Akaassa puhutaan mestaruusunelmasta.

Jirka Järvi osui pronssiottelussa kahdesti – Yasar Elbeller (oik.) ja Matti Anttonen (takana) mukana tuulettamassa

Maaliruisku Jussi Nyström osui pronssipelissäkin

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?