Morsiamet sädehtivät Kinon talon muotinäytöksessä

Nina Weltzien (vas.) ja Maria Valtonen juonsivat muotinäytöksen.

Torstaina Kinon talossa järjestetyssä Punaisen maton huuman huipentaneessa muotinäytöksessä esiteltiin muotia rennoista kotivaatteista juhlaviin mekkoihin. Tällä kertaa estradille kiipesi myös morsiamia.

Kahden perinteisemmän morsiuspuvun lisäksi lavalla nähtiin Toijalan Rakennustarvikkeen kanaverkosta, käsikipsistä, sokkelirouheesta, maaneristekankaasta, kateharsosta, nauloista ja nauharuuveista rakennettu morsiuspuku. Sen kruunasivat puvun esitelleen Heidi Särkelän selästä nousevat siivet.

– Viimeksi meiltä oli tapetista tehdyt iltapuvut, ja tänä vuonna halusimme käyttää muita materiaaleja. Rautakaupasta on moneksi, puvun suunnitellut Satu Aaltonen kertoo.

Heidi Särkelän mielestä pukua oli mukava kantaa, joskin siivet tuottivat hänelle hankaluuksia.

– Voisin laittaa tämän omiinkin häihin, jos siivet jättäisi pois. Häävalssi saattaisi tökkiä niiden kanssa, Särkelä toteaa.

Seuraava muotinäytös ehkä vasta vuoden päästä

Hanna-Mari Aittomäen asussa on tumman ja vaalean kontrastia.

Kuudetta kertaa järjestetyn muotinäytöksen takana ovat Vaateliike Huuska You & Stylen Maria Valtonen ja Nina’s Cafè Place – Varmiolasta tuttu Nina Weltzien. He myös juonsivat tapahtuman omaan lupsakkaan tyyliinsä. Muotinäytöksen jälkeen Nina Weltzien kertoi olevansa mahtavissa fiiliksissä.

– Tämä alkaa mennä jo rutiinilla, enää ei jännitä niin paljon. Toivon, että pystyimme välittämään malleille ja katsojille sen mukavan tunnelman, joka meillä itsellämme oli, Weltzien iloitsi.

Weltzien toivoo, että jatkossa myös Viialan ja Kylmäkosken yrittäjät osallistuisivat  näytökseen.

– Me haluamme, että täällä olisivat kaikki.

Anna Järven asu on keväinen ja iloisen kepeä.

Jaana Lundénin asussa voi astella tärkeästä palaverista suoraan vaikkapa häihin vieraaksi.

Jatkossa muotinäytös saattaa muuttaa nimeään siten, että muoti ei ole enää niin määrittävässä asemassa.

– Se ehkä rohkaisisi muidenkin alojen yrityksiä lähtemään mukaan. Lavalla voisi vaikka S-market tai K-Market esitellä vesimeloneja. Mallien käsiin voidaan laittaa mitä tahansa, Weltzien sanoo.

Weltzienin mukaan perinne saa jatkoa, mutta seuraavan näytöksen ajankohdasta ei ole vielä täyttä varmuutta.

– Yleensä muotinäytös on järjestetty kaksi kertaa vuodessa, mutta meillä on pikkuisen turnausväsymystä. Emme siis ole aivan varmoja, pidetäänkö seuraava muotinäytös syksyllä vai vasta ensi keväänä, Weltzien kertoo.

 

Camilla Ahlforsin stailaus alkoi jo keskiviikkona

Muotinäytöksessä viimeisenä lavalle astelleena morsiamena nähtiin Camilla Ahlfors. Ahlforsille päivä morsiamena oli ensimmäinen laatuaan, sillä naimisiin hän ei ole vielä ehtinyt.

– Kauneus- ja jalkahoitola Mariellan Facebookissa ilmoiteltiin, että morsiusmallia tarvittaisiin. Laitoin viestiä, että olen kiinnostunut, ja pian täältä otettiin yhteyttä, Ahlfors kertoo.

Poseeraustaidon hallitseva Seija Ahola esitteli beigeä ja valkoista yhdistävän kokonaisuuden.

Ahlforsin valmistautuminen muotinäytökseen alkoi jo keskiviikkona, jolloin hänelle tehtiin muun muassa kasvohoito ja ripsienpidennykset. Torstaina päivällä vuorossa olivat morsiuskampaus ja häämeikki.

Mariellassa työskentelevä kosmetologi Assi Maijala meikkasi Ahlforsin kasvot. Maijalan mukaan häämeikki poikkeaa normaalista meikistä siten, että se tehdään tavanomaista huolellisemmin.

– Tämä kerta eroaa normaalista myös siten, että nyt meikin olen päättänyt enimmäkseen minä eikä meikattava. Meikin tekemiseen menee noin tunti, Maijala toteaa.

Meikkauksen jälkeen Ahlfors jatkoi matkaansa kampauksen viimeistelyyn, jossa kiharoiden kestävyys tarkistettiin ja hiuksiin lisättiin luonnonkukkia.

– Hiuksiini haluttiin kesäistä, luonnonläheistä ja keijukaismaista tyyliä, Ahlfors kuvailee.

Yrityksiä ei tarvinnut houkutella mukaan

Mari Nieminen Kauneus- ja jalkahoitola Mariellasta toteaa, että Camilla Ahlforsin stailaukseen osallistuneita yrityksiä ei tarvinnut houkutella mukaan, ja kaikki tekivät mielellään yhteistyötä.

Hanna-Mari Aittomäen asukokonaisuudessa juhlava pitsi yhdistyy rentoon farkkukankaaseen.

– Viime kädessä kaikki riippui Anne Hämäläisestä, jonka yritys on Ompelustudio HAT. Mekko oli kaikkein haastavin osuus, mutta Anne oli innokkaasti mukana, Nieminen sanoo.

Anne Hämäläisen tekemä puku poikkeaa väritykseltään perinteisen valkoisesta morsiuspuvusta, sillä sen yläosa on harmaa ja alaosa valkoinen. Valkoisen alaosan päälle kiinnitetään laahus, jonka voi tarvittaessa ottaa myös pois. Puvun tekemiseen Hämäläiseltä meni pari kokonaista työpäivää.

– Tämä puku on minun suunnittelemani, kankaat ovat peräisin Tekstiilipalvelu Oy:stä. Puku on tehty mahdollisimman yksinkertaisesti, eikä siinä ole esimerkiksi vuoria, sillä se jää lopulta Tekstiilipalvelun käyttöön mallinuken päälle, Hämäläinen kertoo.

Morsiamen stailaukseen osallistuivat Kauneus- ja jalkahoitola Mariella, Tekstiilipalvelu Oy, Ompelustudio HAT, Finlea ja Kukkapalvelu Laakso. Lisäksi morsiamesta otettiin yritysten käyttöön mainoskuvat Timon Kuvakaupassa.

Camilla Ahlforsin puku on Anne Hämäläisen suunnittelema ja valmistama.

Punaisten mattojen huuma, Camilla Ahlfors, muotinäytös

Meikkauksen, kampauksen viimeistelyn ja pukeutumisen jälkeen Camilla Ahlfors on valmis muotinäytökseen.

Camilla Ahlforsin morsiuspuvussa yhdisteltiin valkoista ja harmaata. Ahlforsin morsiusneitona toimi Rosa Hämäläinen.

Muotinäytöksen lopuksi juontajat Nina Weltzien (edessä oikealla) ja Maria Valtonen kiipesivät lavalle mallien kanssa.

Punaisten mattojen huuma, Camilla Ahlfors, Assi Maijala, muotinäytös

Assi Maijala (vas.) meikkasi Camilla Ahlforsin illan muotinäytöstä varten.

 

Seija Ahola esitteli yhtä morsiuspukua.

Jaana Lundénin juhlamekossa katseet kiinnittyvät hauskaan hapsuhelmaan.

Heidi Särkelän morsiuspuku oli illan erikoisin. Se on valmistettu rautakaupan materiaaleista.

Milla Pajasmaa näyttää, että kauniin asukokonaisuuden kruunaa upea kampaus.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>