Leijona Futsal taistelee lauantaina pronssimitalista

Leijona Futsalin taistelu ei riittänyt finaalipaikkaan. Petri Grönholm vääntämässä. Kuvat Tuukka Nyström.

Futsal-Liigan välierät saatiin päätökseen viikonloppuna. Leijona Futsalin osalta se tarkoitta kovaa pettymystä, kun joukkue hävisi sunnuntain ratkaisevassa viidennessä välierässä jyväskyläläiselle Kampuksen Dynamolle Monarilla lukemin 2–4 (0–1). Näin akaalaisten kausi päättyy ensi lauantaina pronssiottelussa.

Leijona Futsal antoi kaikkensa  täpötäyden Monarin edessä ja se kaatui todellakin saappaat jalassa. Joukkue oli ensin perjantai-iltana ottanut pakkovoiton Jyväskylässä venyttäen sarjan ratkaisun sunnuntaille. Viimeisessä  pelissäkin se hallitsi ottelua pitkät pätkät, mutta raivoisaa taistelua ei vielä tänä vuonna palkittu finaalipaikalla.

Ottelun kahdeksannella minuutilla nähtiin karulla tavalla se, kuinka pienistä marginaaleista oli kyse. Kotijoukkueen Miikka Hurme ampui pallon KaDy-maalin tolpan sisäreunaan, ja vastahyökkäyksestä viisi sekuntia myöhemmin KaDy iski tärkeän johtomaalin. Ottelu oli kauttaaltaan tasainen, joskin avausjaksolla maalipaikat menivät lopulta niukasti vierasjoukkueelle.

Toisella jaksolla KaDy tarjosi shokkihoitoa heti alussa siirtymällä 0–2-johtoon. Leijona Futsal taisteli kuitenkin hurjasti, ja kavennus saatiin ajassa 29.34, kun Jussi Nyström runttasi pallon häkkiin. KaDy siirtyi kuitenkin vapaapotkusta 1–3-johtoon. Yasar Elbeller kaadettiin seuraavaksi maalipaikassa, ja tämän kauden Futsal-Liigan ylivoimainen maalitykki Nyström pommitti rangaistuspotkusta Leijonan taas maalin päähän. Tasoituspaikkojakin oli, mutta sunnuntaina valitettavasti tolpatkin olivat kotijoukkuetta vastaan, eikä palloa saatu enää vierasmaaliin. Päätösminuutilla vierasjoukkue pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemiksi 2–4, ja juhli näin finaalipaikkaa.

Uskomattoman hieno taistelu olisi ansainnut paremman palkinnon, mutta urheilun raadollisuus tuli tänään esiin – hienosta sarjasta vain yksi joukkue pystyi etenemään finaaleihin. Nyt se oli KaDy, joka oli terävämpi ratkaisuhetkillä ja ansaitsi näin voittonsa. Paras viidestä -sarjasta ei tuurilla jatkoon mennä.

Leijona Futsalin sensaatiomaisen hyvä kausi jatkuu kuitenkin vielä pronssiottelun myötä. Siinä Someron Voima (SoVo) vierailee Akaassa. Ottelu  pelataan lauantaina kello 12 Monarilla, ja siinä joukkueella on vielä mahdollisuus tehdä akaalaista urheiluhistoriaa nappaamalla pronssimitalit kaulaansa.

Leijona-Futsal hävisi KaDylle 2-4. 

Petri Grönholm taistelee pallosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?