Poliisi tutkii raideliikenteen toistuvaa vaarantamista Akaassa

Nuoret ovat liikkuneet vaarallisen lähellä junia Viialan asemalla

Poliisille on ilmoitettu useista tapauksista, joissa nuoret ovat aiheuttaneet vaaratilanteita Viialan rautatieasemalla. Henkilöt ovat muun muassa menneet vaarallisen lähelle junia, jotka kulkevat noin 200 kilometrin tuntinopeudella aseman ohi.

Poliisille on ilmoitettu Akaasta myös tapauksista, joissa rautatiekiskoille on laitettu esineitä. Poliisi muistuttaa, että esineet voivat vaarantaa junaliikennettä ja myöhästyttää junien kulkua, jos juna täytyy pysäyttää ja tarkistaa paikan päällä. Pahimmillaan esineet voivat vahingoittaa vakavasti raideliikennettä ja matkustajia.

Myös Lempäälän Hakkarissa rautatielle ja kiskojen läheisyyteen on asetettu muun muassa läheisistä taloista varastettuja postilaatikoita ja postilaatikoiden teline.

Poliisi tutkii raideliikenteen haittaamista ja vahingoittamista tapauksesta riippuen liikenteen häirintänä tai liikennetuhotyönä tai sen yrityksenä. Rikosoikeudellisena seurauksena voi olla vankeutta neljästä kuukaudesta neljään vuoteen. Lisäksi seurauksena voi olla huomattavia vahingonkorvauksia.

Viialassa sattuneista tapauksista poliisilla on käynnissä tutkinta liikennetuhotyön yrityksestä, joiden ajankohta on 23.3. ja 5.4. Lempäälässä tapahtuneita rikoksia tutkitaan toistaiseksi varkauksina ja vahingontekoina.

Poliisi on lisännyt valvontaa Viialan asemalla ja rautateiden läheisyydessä. Poliisi pyytää myös vanhempia keskustelemaan asiasta nuorten kanssa.

Tapauksiin liittyvät vihjeet voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi tai soittaa Valkeakosken poliisiasemalle numeroon 0295 445 877 (maanantai–sunnuntai kello 8–16).

Yksi kommentti

  1. Mauri Mörö

    Ei kai videovalvonta ole enää niin kallista ettei sitä voitaisi tuonne pysäkille harkita? Ei se poliisinkaan aika halpaa ole käyttää itsetuhoisten idioottien kyttäämiseen, saati sitten kustannukset jos joku ns. oman elämänsä sankari jää junan alle. Tekisi kyllä mieli sanoa että silloin saa sitä mitä tilaa.

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>