Leijona Futsal taistelee välierissä

Miikka Hurme on noussut tällä kaudella aina maajoukkueeseen asti. Kuvat: Tuukka Nyström.

Futsal-Liigan pudotuspeleissä takana on nyt kolme välieräpeliä. Leijona Futsalin osalta tilanne on tukala, sillä joukkue on voittanut jyväskyläläistä KaDyä vastaan vasta yhden pelin, ja kaksi kertaa voitto on karannut Keski-Suomeen. Niinpä perjantaina 21.4. välieräsarja on ensimmäistä kertaa katkolla, kun joukkueet kohtaavat neljännen kerran Jyväskylässä.

Tiivis välieräsarja starttasi viime lauantaina Akaassa. Leijona Futsal oli rautainen isäntä, ja se taisteli upean kotivoiton täpötäyden Monarin iloksi. Voiton arkkitehtinä olivat oman kylän miehet. Liigan tämän kauden ylivoimaisesti kovin maalitykki Jussi Nyström osui kahdesti, ja Jirka Järvi kerran. Maalinsuulla puolestaan Juho Laine torjui yhden kauden hienoimmista peleistään ja varmisti pelastuksillaan hienon 3–2 (1–0) -kotivoiton, joka oli samalla myös Leijona Futsalin seurahistorian ensimmäinen välierävoitto.

Pääsiäismaanantaina pelattiin Jyväskylässä. Akaalaiset vierailijat olivat vielä tauolla hyvin pelissä kiinni, kun Jirka Järven ja Miikka Hurmeen osumien myötä Leijona Futsal johti lukemin 1–2. Toisella jaksolla KaDyn tähtisikermä sai kuitenkin juonesta kiinni, eikä vierasjoukkueesta ollut sen vyöryn pysäyttäjäksi. KaDy sai tasoituksen heti alkuun, ja pääsi johtoonkin ajassa 26.15. Loppukiri jäi Leijona Futsalin osalta torsoksi, ja jyväskyläläiset pääsivät lopussa rokottamaan hurjalla riskillä tasoitusta hakeneen vierasjoukkueen kustannuksella loppulukemiksi peräti 7–2.

Keskiviikkona Akaassa puolestaan nähtiin sarjan ensimmäinen vierasvoitto, kun KaDy sai hakemansa kotiedun kaataen leijonalauman peräti lukemin 1–6 (1–2). Ihan näin suuri tasoero ei kuitenkaan taaskaan ollut, vaan viimeisellä minuutilla KaDy iski taas kolme maalia, pelin jo ratkettua. Sitä ennen kotijoukkueella oli ollut kaikki avaimet aina voittoon asti. Se rakenteli avausjaksolla selvästi jyväskyläläistä vierastaan enemmän maalipaikkoja, mutta valitettavasti tulostaululle pääsevät vain maalit. Maalinteossa vieraat olivat terävämpiä, ja sitä kautta KaDyn voitto täysin ansaittu.

Näin perjantain pelissä Jyväskylässä on siis isot panokset. Kotivoitolla sarja katkeaa ja Leijona Futsalin tie jatkuu pronssiotteluun. Voitolla puolestaan finaaliunelma eläisi, ja ratkaisua haettaisiin sunnuntain viidennestä pelistä Akaasta. Toisessa välieräsarjassa hallitseva mestari Sievi on tappiolla Someron Voimaa vastaan otteluvoiton 1–2.

Jussi Nyström (vas) ja Juho Laine johdattivat Leijona Futsalin historian ensimmäiseen välierävoittoon.

Petri Grönholm (oik) ja Dusan Milojevic ovat olleet Leijona Futsalin kauden johtotähtiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?