Toijalan Valintatalo ja Viialan Siwa sulkevat ovensa keskiviikon jälkeen

Kari Järvinen on käynyt Siwassa lähinnä Matkahuollon palvelujen takia.

Toijalan Valintatalo ja Viialan Siwa ovat keskiviikkona 26.4. auki viimeistä päivää. Kesko ei löytänyt kaupoille ostajaa, eikä se muuta niitä K-Marketeiksi. Kesko lopetti jo aiemmin tänä keväänä Toijalan Siwan.

Keskon kauppapaikkajohtajan Mika Vesterisen mukaan kauppojen jatkaminen ei ollut kannattavaa.

– Kilpailutilanne ei sitä käytännössä mahdollista. Näitä arvioitiin huolella, ja katsoimme, että näissä ei ole pitkällä aikajänteellä mahdollista tehdä kannattavaa kauppaa, Vesterinen toteaa.

Ennen omalta kylältä ostettiin kaikki

Apulaismyymäläpäällikkö Krista Virtanen Viialan Siwasta kertoo, että tunnelmat ovat olleet kaupan viimeisinä päivinä haikeat. Monet asiakkaat

Krista Virtanen siirtyy Viialan Siwasta töihin K-Market Vuorekseen.

ovat asioineet samassa kaupassa E-liikkeen ajoista asti.

– Ihmiset ovat olleet aidosti surullisia, että pala heidän elämästään häviää. Pitkäaikaisimmat asiakkaat ovat käyneet tässä 1960-luvun alusta asti, jolloin myynnissä oli myös kenkiä, vaatteita, kankaita ja alakerrassa rautakaupan tavaroita. Nämä asiakkaat ovat eläneet sen ajan, kun omalta kylältä ostettiin ihan kaikki, Virtanen toteaa.

Virtasen mukaan asiakaskunta on ollut hyvin uskollista.

– On paljon sellaisia, jotka eivät ole käyneetkään muualla kaupassa. Nyt he miettivät, että mihin he nyt menevät, Virtanen toteaa.

Tamperelainen Krista Virtanen on työskennellyt Viiala Siwassa reilut viisi vuotta. Siwan loppumisen jälkeen hän jatkaa töitä Vuoreksen K-Marketissa. Virtanen on viihtynyt Viialassa.

– Täällä on maailman parhaat asiakkaat, minkä takia olen halunnut ajella tänne. Täällä ihmiset vielä tervehtivät, sanovat kiitos ja ole hyvä ja osaavat hymyillä.

Matkahuollon palvelut Toijalasta

Tiina Salonen poikkesi tiistaina Viialan Siwassa.

Pakettia tiistaina Siwaan tuonut Kari Järvinen on käynyt Siwassa lähinnä Matkahuollon ja Postin palvelujen takia. Postin palvelut siirtyivät jo maaliskuussa Viialan R-kioskille, ja jatkossa lähimmät matkahuollon palvelut löytyvät Toijalasta.

– Kyllähän Siwan loppuminen on pieni menetys, koska olen päässyt Siwaan kyydillä ja polkupyörällä, eikä ole tarvinnut kulkea omalla autolla, Järvinen toteaa.

Toijalassa asuva Tiina Salonen kertoo käyneensä silloin tällöin sekä Siwassa että Valintatalossa.

– Ainahan se tekee loven ainakin kilpailullisesti. Olisin olettanut, että ainakin Toijalaan jomman kumman paikalle olisi tullut joku kauppa, Salonen toteaa.

Toijalan Valintatalo ja Viialan Siwa ovat olleet tiloissa vuokralla. Valintatalon tilan omistaa PST-Kiinteistöt Oy ja Viialan Siwan rakennuksen ruotsalaistaustainen Sagax Finland Oy.

Toijalan Valintatalo toimii vuokratiloissa, kuten myös Viialan Siwa.

Viialan Siwa ja Toijalan Valintatalo sulkevat ovensa keskiviikon jälkeen.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>