Keskustan koulun oppilaita siirtyy väistötiloihin myös Palokärkeen ja Metsälinnaan

Opetustiloja tulee 12 vapuksi, uusia väistötiloja muualta toukokuuksi

Ensimmäiset siirtorakennuksset ovat saapuneet tenniskentälle.

Akaan kaupunginhallitus päätti tiistaina 18. huhtikuuta, että kaupungin kilpailutuksen perusteella Keskustan koulun väistötiloiksi vuokrataan kuusi opetustilaa Algecolta 2.5. ja 31.10. väliseksi ajaksi. Kaupunginhallituksen tekemä päätös merkitsee sitä, että tenniskentän päälle nousee kahteen kerrokseen yhteensä 12 opetustilaa. Kuusi opetustilaa on tekninen keskus vuokrannut jo aikaisemmin.

– Vapuksi tilat näillä näkyminen kyllä ennättävät sillä poikkeuksella, että toista porrasta ei saada paikoilleen kuin vasta kesällä. Yhden yläkerran luokan läpi kulkee kaksi luokkaa toukokuun ajan, sanoo Akaan tekninen johtaja Antti Kemi.

Kaikki Keskustan koulussa opiskelevat eivät nyt pystytettäviin väistötiloihin mahdu, mutta koko koulu kuitenkin tyhjennetään.

– Väistötiloja on järjestelty muualta toukokuuksi, muun muassa Palokärjestä ja Metsälinnasta. Tällä hetkellä ei ole riittävää tietoa siitä, missä laajuudessa väistötiloja syyslukukaudella tarvitaan. Asia harkitaan uudelleen, kun saadaan lisätietoa korjausten aikataulusta, sanoo tekninen johtaja Kemi.

Siirtorakennuksiin siirtyy 12 oppilasryhmää toukokuun alussa. Siirtyvät oppilaat ovat pääsääntöisesti koulun alemmilta luokilta. Myös lasten aamu- ja iltapäivätoiminta siirtyy näihin rakennuksiin. Aikaisemmin väistötiloihin siirretyt oppilaat jatkavat niissä toukokuun loppuun saakka.

Siirtorakennukset on vuokrattu puolen vuoden sopimuksella. Koululla tehtyjen tutkimusten loppuraportti korjaustarve-ehdotuksineen saapuu 2.5. mennessä. Neuvottelut koululla tehtävistä jatkotoimenpiteistä on käynnistetty pääurakoitsijan kanssa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>