Jehovan todistajien sisäpiiritietoa

Jehovan Todistajat eivät ole missään asianmukaisissa tekemisissä tiedeyhteisön kanssa. Kaikki opetukset tulevat Yhdysvalloissa sijaitsevalta keskustoimistolta, jonka keskeisenä pyrkimyksenä näyttää olevan luoda mahdollisimman omaperäinen ja samalla kristikunnan perinteellisistä opetuksista poikkeava käsitys niin historiasta kuin teologisista kysymyksistäkin.

Akaan Seudussa 5.4.2017 julkaistussa Kauko Koskisen kirjoituksessa on väkevän voimakkaasti väitetty, että ensimmäinen juutalainen pääsiäinen olisi ollut vuonna 1513 eaa. Väitettä ei perustella lähdeviittauksin eikä minkäänlaisella historiallisella faktalla muutenkaan. Kansainvälinen Vanhan testamentin tutkimus vie ensimmäisen pääsiäisen varovaisin sanakääntein 1200-luvulle eaa. Toinen faktana esitetty vuosiluku on ensimmäisen ehtoollisen nauttimisen ajankohta eli vuosi 33 jKr. Tähänkään ei ole mitään lähdeviittausta. Teologisen tutkimuksen antama aikamääre Jeesuksen kuolemalle on noin vuosi 30. Se siitä – enempää ei tästäkään voida sanoa – paitsi Jehovan Todistajien erinomaisella tietämyksellä!

Kauko Koskinen jättää kokonaan mainitsematta oleellisimman tuosta Jehovan Todistajien viettämästä ”Muistonvietosta”. Tein kouluradio-ohjelman Jehovan Todistajista vuonna 1968 ja ohjelman laatimisen yhteydessä osallistuin Tikkurilan ”päämajassa” siellä vietettyyn ”Muistonviettoon”. Kävi äärimmäisen selväksi, että sen hetkisen Jehovan Todistajien opin mukaan ainoastaan ne läsnä olevat, jotka olivat olleet Jehovan Todistajia ennen vuotta 1914 (huom.!) saivat nauttia muistoaterian leivän ja viinin. Yksi läsnä ollut mies oli tuo armoitettu. Muiden käsien kautta kulkivat niin leipälautanen kuin viinimalja koskemattomina – myös minun käsieni kautta. Mikä oppi ja miten perusteltu!? Menkää vain todistamaan Valtakunnansalille, pitääkö tämä kertomani tänä päivänä paikkansa vai onko taas muutettu oppia ”paremmaksi”.

Sauli Turja

TM, FM

Yksi kommentti

  1. Jouni Böös

    Heillä taivaaseen pääsee käsittääkseni vain Ilmestyskirjassa mainittu 144 000 henkilön joukko. Nuo lienevät ne, joille ehtoollinen on sallittu.
    Jos olen oikeassa, jälleen yksi heidän oppinsa, jolle vaikea todellista pohjaa löytää Raamatusta.

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>