Aki Viitasaari pakoilee haastemiestä

Akaan kaupunginjohtajan virasta huhtikuun loppuun asti poissa olevaa Aki Viitasaarta ei ole lukuisista yrityksistä huolimatta tavoitettu. Kaupunginjohtajan erottamista tai siirtämistä toisiin tehtäviin selvittävän valiokunnan työ on kaupunginjohtajan kuulemista vaille valmis.

Saija Roininen (vas.) ja Harri Rämö eivät kannattaneet tilapäisen valiokunnan perustamista. Keskellä istuva kaupunginjohtaja Aki Viitasaari on haastemieheltä karkuteillä mutta Roiniselta ei.

– Haastemies on muun muassa käynyt viikonloppuna usean kerran miehen omakotitalolla. Valot palavat ja verhot heilahtavat, mutta ovi ei aukea. Kyllä minä pidän tätä pakoiluna, sanoo tilapäisen valiokunnan puheenjohtaja, valtuutettu ja varatuomari Mika Pajasmaa.

Mika Pajasmaa kertoo saaneensa haastemieheltä tiedon, että omakotitalon pihassa olevista autoista toinen on Viitasaaren. Viitasaari on saanut myös tekstiviestejä ja muita yhteydenottopyyntöjä, joihin hän ei ole vastannut.

– Mietimme tässä, onko tämä tahallista vai ei. Asioita on kuitenkin saatava eteenpäin, sanoo Pajasmaa.

Aki Viitasaari on kuitenkin ollut yhteydessä akaalaisiin. Muun muassa valtuutettu Saija Roininen (sd) kertoo, että kaupunginjohtaja ei pakoile, vaan Roininen on saanut Viitasaarelta viestejä. Roininen tietää myös Viitasaaren luona käyneen vieraita juttusilla.

Viitasaaren irtisanomisen valmistelu alkoi, kun 13 valtuutettua teki tammikuussa aloitteen tilapäisen valiokunnan perustamisesta. Viitasaari jäi pois töistä helmikuussa, ja valtuusto päätti perustaa valiokunnan 22. helmikuuta äänin 31-12.

Kommentit (5)

  • TNT

   Valtuusto päätti selvällä enemmistöllä tämän asian selvittämisestä, tämä on sitä demokratiaa. Viitasaari ihan tämänkin lehden sivuilla itki, kun ei ollut esitetty syytöksiä joihin vastata. Nyt on esitetty, mutta enää ei kiinnostakaan vastata? Miksiköhän?

   Vastaa
 1. vaari

  Miten törkeän rikoksen Viitasaari on oikeasti tehnyt? poliisihan ilmoitti ,että ei ole mitään tutkittavaa. Toisekseen kyllä haastemiehen tehtävä on viedä haaste perille ei haastetun tarvitse haastamisesta tietää mitään, virkamiehen vähätöisyys ei ole kuoleman synti.

  Vastaa
 2. Mikko Peltoniemi

  Poliisi ei ole selvittänyt Aki Viitasaaren tekemisiä. Niitä on selvittänyt Akaan valtuutetuista koottu tilapäinen valiokunta. Kaupunginhallitus sen sijaan teki Hannu Järvisen esityksestä poliisille selvityspyynnön siitä, onko Viitasaarta häiritty tai kohdeltu epäasiallisesti työssään, kuten hän häirintäilmoituksessaan kertoi. Tästä asiasta poliisi totesi, että ei kuulu heidän tehtäviinsä. Mikko Peltoniemi/Akaan Seutu

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>