Akaa-Volley sai paikan Mestaruusliigaan

Riennon Farouq Hedhili (3) ja Joni Savimäki (2) yrittävät turhaan pysäyttää Arttu Löfgrenin hyökkäystä. Kuva: Harri Mattila

Joensuun Liiga-Riento ei kyennyt horjuttamaan nousukuntoon viritettyä Akaa-Volleyta lentopallon liigakarsinnassa. Akaalaiset voittivat myös kolmannen koitoksen perjantaina ja veivät ottelusarjan puhtaasti 3-0. Tie mestaruusliigaan on avattu.

– Pitkä tie on kuljettu. Kiitos kuuluu kaikille joukkueen eteen vuosien varrella töitä tehneille loistavaa kotiyleisöä unohtamatta, kiitteli valmentajauralleen komean kruunun saanut Akaa-Volleyn kakkosvalmentaja Risto Lahti.

– Erityisesti haluan kiittää joukkueen huippuunsa virittäneitä valmentaja Lauri Tihistä ja fysioterapeutti Niko Rouvalia. Kausi oli pitkä ja raskas, ja siitä huolimatta koko pelaajakatras on terveenä ja hyvässä iskussa.

Kolmas karsintapeli kokosi ennätysyleisön. Yli 500 katsojaa nosti hallin tunnelman tasolle, jollaista ei Toijalan Monitoimihallissa ole aiemmin koettu.

Akaa-Volleyn kokoonpanossa ratkaisupelissä olivat vasemmalta lukien Arttu Löfgren, Jimmy Hernandez, Joni Mikkonen, Sauli Sinkkonen, Hasse Mattila, Juuso Paananen, Sakari Liehu, Teemu Koivunen, Dmitri Borichev, Jukka-Pekka Tuikka, Rami Rekomaa ja Ossi Heino. Kuva: Markku Ruonala.

– Kyllä oli hieno peli ja loistava yleisö, kiitteli lähes kaiken lentopallokatsomoissa nähnyt eduskunnan varapuhemies Arto Satonen.

– Hieno on myös Akaa-Volleyn joukkue. Kyllä näillä miehillä liigaan kelpaa mennä. Etenkin ilahduin nuorten pelaajien merkittävästä panoksesta.

Riento ei löytänyt keinoja

Liiga-Riennon päävalmentaja Jani Säisää ei voi moittia yrityksen puutteesta. Aikalisät ja pelaajavaihdot eivät kuitenkaan virkistäneet talven mittaan tappiosta toiseen kulkenutta joukkuetta.

Eduskunnan varapuhemies Arto Satonen palkitsi Akaa-Volleyn keskitorjuja Rami Rekomaan joukkueen parhaana pelaajana. Otteluisäntänä toimineen Akaan Seudun päätoimittaja Juha Kosonen kehui tapahtuman tunnelmaa. Kuva: Harri Mattila

Joensuulaiset yrittivät rikkoa Akaa-Volleyn vahvaksi tiedettyä keskihyökkäystä pommittamalla avauksillaan Arttu Löfgreniä. Yllättävän nopeasti sormileikkauksen jälkeen parketille palannut yleispelaaja nosti lähes puolet vieraiden syötöistä. Tuokaan Riennon taktiikka ei purrut. Ainoastaan kaksi vastaanottoa lipsahti seinille. Akaan keskihyökkääjät Teemu Kivinen ja Rami Rekomaa saivat tälläkin kerralla passari Ossi Heinolta runsaasti ruokaa ja hoitivat palloja lattiaan 80 % tehoilla.

Akaa-Volley vei kahta ensimmäistä erää koko ajan muutaman pisteen johtoasemassa. Ensimmäisessä erässä Riento nousi lopussa melkein iholle (25-22), mutta toisessa se joutui nöyrtymään jo selkeämmin (25-19).

Pitkällä erätauolla kotijoukkue sai valmennusjohdolta selkeän ohjeen.

– Nyt sitten erän alkuun terävästi. Puolustetaan pallot peliin vaikka parketin raosta. Alussa pitää olla vahva, muistutti Risto Lahti.

Ja joukkue toteutti suunnitelmaa. Tuota pikaa tulostaululla oli lukemat 5-1 ja Riennon selkäranka napsahti. Lopputulos 25-16 sai sekä Akaa-Volleyn pelaajat että kotiyleisön riehaantumaan. Tunnelma oli huikea jo ottelupallon lähtiessä Riennon Joni Savimäen kädestä. Yleisö taputti rytmikkäästi ja seurasi viimeisen pisteen syntyä perinteisesti seisaallaan.

– Oli kyllä hieno pelata. Yksi ainoa asia jäi harmittamaan. Mikäli Savimäen viimeinen syöttö ei olisi painunut pitkäksi, olisi yleisölle ollut tarjolla herkullista katsottavaa, sanaili Ossi Heino mitalisaunan lämpiämistä odotellessaan.

Jokin hieno kuvio jäi siis varastoon alkusyksyn liigapeleihin.

Akaa-Volley onnistui ratkaisupelissä koko rintamalla. Eniten pisteitä (14) takoi hakkuri Dmitri Borichev. Rami Rekomaan saldo oli tällä kerralla 13, ja joukkueen kapteeni Joni Mikkosen sarakkeessa komeili lukema 12.

Akaa-Volleyn pelikausi päättyi siis perjantaina iloisissa tunnelmissa. Mutta seuran johdolla alkavat sitäkin kiireisemmät viikot. Mestaruusliigapaikkaa pitää anoa ja sitä ennen seura on saatava niin sanotusti liigakuntoon. Mikäli pelaajarosterin runko säilyy, niin joukkue on sitä jo.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?