Roosaa, nudea ja jotain sinistä

Tapettitehtaan myymälä muutti konttorirakennukseen

Pihlgren ja Ritolan tapettimyymälä muutti tehtaan konttorirakennukseen Satamatiellä. Toijalan taajaman vanhimpiin rakennuksiin lukeutuva talo on ollut aiemmin muun muassa asuinkäytössä.

Tapettitehdas Pihlgren ja Ritola Oy:n myymälä on muuttanut tehtaan konttoriin, joka on Toijalan taajaman vanhimpia rakennuksia. Satamatien varrella mäen laella sijaitseva talo seisoi jykevästi paikoillaan jo ennen varsinaisia tehdasrakennuksia.

1800-luvun lopulla rakennettu keltainen rapattu talo on toiminut aiemmin muun muassa asuinkäytössä, mutta nyt sen alakertaan on kunnostettu tehtaanmyymälä. Remontin yhteydessä lattiasta esiin putkahti myös hyväkuntoinen stragula-matto.

– Lattian paljastuminen oli mukava yllätys, toimitusjohtaja Elina Yrjönen esittelee.

Helmikuun alussa uudistuivat myös tehtaan internet-sivut, jotka toteutettiin niin ikään akaalaisin voimin.

Verkkosivujen ja myymälän lisäksi kevään uutuusmalleihin voi tutustustua Tampereen Supermessuilla, joilla tapettitehdas esittäytyy omalla osastollaan. Messuilla tapetit pääsevät lisäksi Tredun sisustusopiskelijoiden toteuttaman Suomi 100-kahvilan somisteeksi.

Night of the Skylarks

Tapettitehtaalla on tänä vuonna ilahduttu myös tapettimallien esiintymisestä sekä Aku Ankan mainoksessa että näyttelijä Gwyneth Paltrown blogissa. Mainokseen päätyi Rut Brykin Fenix-lintu ja näyttelijättären blogiin Birger Kaipiaisen sininen Kiurujen yö (engl. Night of the Skylarks.)

– Kansainvälinen huomio tuntuu aina mukavalta, mutta en osaa sanoa, miten se myyntiin vaikuttaa, Elina Yrjönen sanoo.

Sisustussunnittelija Susanna Vastamäki kertoo sinisävyisten tapettien suosion jatkuvan.

Tapettitehtaan sisustussuunnittelija Susanna Vastamäki tietää kertoa, mikä myynnissä näkyy. Vastamäen mukaan varmoja kevään merkkejä ovat Niittyleinikki- ja Juhannusruusu-tapettien kysynnän kasvu, kun ihmiset alkavat sisustaa kesäasuntojaan.

– Myös sinisten tapettien kysyntä on yhä tasaisessa kasvussa pitkän tauon jälkeen, tehtaalla keväästä 2014 asti työskennellyt Vastamäki kertoo.

Kevään tuotantoon on nostettu muun muassa Poikilo kevään trendikkäimmissä väreissä eli nudena (suom. ihonvärinen) ja roosana.

– Nämäkin sävyt ovat suunnittelija Lisa Johansson-Papen alkuperäisiä värityksiä 1950-luvulta, Hanna van Ingen kertoo. 

Tehtaalta kerrotaan myös, että tapettimuseon opaskierroksia järjestetään edelleen tilauksesta ryhmille.

Trenditietoinen tapetoi tänä keväänä roosan tai nuden sävyillä. Poikilo-tapetin sävyt ovat suunnittelijan alkuperäisiä värityksiä 1950-luvulta.

Tapettimalleihin voi myymälän lisäksi tutustua tapettitehtaan uudistetuilla verkkosivuilla tai kevään sisustusmessuilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?