Demarit on Akaan suurin puolue, vihreät suurin vaalivoittaja

Akaan Seudun vaalikarnevaalissa vihreiden keskustelijoina olivat Petja Kopperoinen (vas.), Heli Piirainen, Kaija-Leena Salovaara ja Jaana Saramies. Heistä Piirainen ja Saramies pääsivät valtuustoon. Kopperoinen on vihreiden ensimmäinen ja Salovaara toinen varavaltuutettu.

Akaan kuntavaalitulos ja samalla uuden valtuuston kokoonpano on ratkennut.

35 hengen valtuustossa paikkajako puolueittain on seuraava:
SDP 12, kokoomus 8, keskusta 4, vihreät 4, vasemmistoliitto 3, perussuomalaiset 3, kristillisdemokraatit 1.
Vaalien ääniharava Akaassa oli kristillisdemokraattien ainoa ehdokas Mika Setälä, joka sai 198 ääntä. Seuraavina tulevat kokoomuksen Sami Rajala, 188 ääntä (uusi) ja vihreiden Heli Piirainen ja vasemmistoliiton Jukka Saari 185 äänellä.
Valtuutetuista 18 on nykyisiä ja 17 uusia. SDP:llä nykyisiä valtuutettuja on 8 ja uusia 4, kokoomuksella 4+4, keskustalla 1+3, vihreillä 1+3, vasemmistoliitolla 2+1 ja perussuomalaisilla 0+3. Kristillisdemokraattien ainoa jäsen ja vaalien ääniharava Mika Setälä on nykyäänkin valtuustossa.
Suurimpana vaalivoittajana voi Akaassa pitää vihreitä, jotka 43-paikkaisesta 35-paikkaiseksi pienentyneessä valtuustossa nostivat paikkamääränsä yhdestä neljään. Vihreiden prosenttiosuus äänistä on tasan sama kuin keskustalla, 11,8.

 

Akaan valtuusto 1.6.2017 alkaen:

Demareista eniten ääniä sai Harri Rämö, 172.

SDP

Rämö Harri, Järvinen Hannu, Roininen Saija, Saarinen Timo, Knuutila Heikki, Kallioinen Saila, Bister Salla, Rupponen Mika, Heinonen Hilkka, Vaittinen Kirsi, Salonen Jouni, Nord-Sarkola Kirsi.

Kokoomus

Rajala Sami, Toivonen Maija, Pajasmaa Mika, Leinonen Jaakko, Puomila Janita, Lapinleimu Sari, Salminen Jukka, Ritari Mirva

Keskusta

Vaittinen Jouni, Ahonen Jukka, Pulkkinen Mervi, Liehu Vesa

Vihreät

Piirainen Heli, Joronen Hanni, Saramies Jaana, Salminen Brita

Kokoomuksesta eniten ääniä saivat ensimmäistä kertaa ehdolla olleet Sami Rajala (kuvassa), 188, ja Maija Toivonen, 181 ääntä.

Vasemmistoliitto

Saari Jukka, Toivonen-Perttunen Tuija, Humaloja Matti

Perussuomalaiset

Einola-Virtanen Heli, Turja Sauli, Rekola Janika

Kristillisdemokraatit

Setälä Mika

Kristillisdemokraattien Mika Setälä oli kuntavaalien ääniharava Akaassa 198 äänellä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?