Antti Rinne ei usko hallituksen sote-esityksen toteutuvan

Akaassa perjantaina vieraillut SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei usko sosiaali- ja terveysuudistuksen toteutuvan hallituksen nyt esittämässä muodossa. Esityksen tiellä on hallituspuolueiden riidat sekä perustuslailliset ongelmat.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kiersi perjantaina Pirkanmaata. Iltapäivällä oli vuorossa sateinen Akaa.

– Tämän sanovat jo asiantuntijatkin, että esimerkiksi kuntien omaisuuden siirto vaatii pakkoluovutusmenettelyn ja se tulee olemaan hyvin vaikea asia. Kuntien omaisuuden kanssa on toimittava aivan samoin kuin yksityisen omaisuuden kanssa. Myös valinnanvapauden toteuttaminen näin tuottaa perustuslaillisia ongelmia, koska kansalaisten yhdenvertaisuus vaarantuu, sanoo puheenjohtaja Rinne.

Puheenjohtaja Antti Rinne kiersi perjantain Pirkanmaata. Väkeä on ollut hyvin liikkeellä ja tunnelma mahtava.

– Joka paikassa on ollut kiva vaalipäivää odottava pöhinä, mikä lupaa hyvää sosialidemokraateille näissä vaaleissa.

Sunnuntain kuntavaaleissa on Antti Rinteen mielestä kysymys myös hallituksen politiikasta. Viialan torilla hän keskittyikin hallituksen rankkaan arvosteluun.

– Esimerkiksi pienituloiset eläkeläiset ovat kokeneet todella kovia tämän hallituksen aikana. Lääkekorvausten omavastuuta on nostettu, on leikattu matkakustannusten korvauksia ja nostettu erilaisia palvelumaksuja. Tämä on johtanut siihen, että kävelee mihin tahansa torille, niin eläkeläisiä tulee vastaan kysyen, ostanko ruokaa kohta ollenkaan, sanoo Rinne.

Myös lapsiperheitä on kohdeltu kaltoin.

– Yhtä lasta kohti tämän hallituksen leikkaukset ovat 1200 euroa vuodessa. Tämä tarkoitaa sitä, että nelilapsisessa perheessä vajaat kuusi tuhatta eroa jää erilaisia tukia saamatta.

Lapsiin kohdistuvat heikennykset sosialidemokraatit ovat lasketuttaneet eduskunnan tietopalvelulla

Akaalaisia muistutettiin myös siitä, että opiskelijoiden ja työttömienkin tukia on leikattu. Varsinaisia kunta-asioita Rinne ei käsitellyt.

Muutos on mahdollista

Kuntavaaleissa mitataan sosialidemokraattien mielestä myös hallituksen onnistuminen.

– Tarvitsemme selkeän suunnanmuutoksen. Ääni sosialidemokraateille on ääni hallituksen politiikkaa vastaan. Olemme tarjonneet näissä vaaleissa inhimillistä, turvallista ja kaikki mukana pitävää politiikkaa. Näissä vaaleissa äänioikeuden käyttäminen on todella tärkeää. Näin varmistetaan se, että olemme ykköspuolue kuntavaaleissa. Voittamalla vaalit voimme vaikuttaa hallituksen politiikkaan entistä voimakkaammin, sanoi Rinne.

Sateesta huolimatta Antti Rinnettä oli Viialan torille tullut kuuntelemaan parikymmentä henkeä. Liikkeellä olivat myös vasemmistoliiton, keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen ehdokkaat.

Kuntavaalit ovat sunnuntaina 9. huhtikuuta. Äänestämään pääsee Kylmäkosken kirkonkylän koululla, Toijalan yhteiskoululla ja Viialan kirjastossa kello 9 alkaen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?