Paula Ussalle Sotaveteraaniliiton kultainen ansiomerkki

Suomen Sotaveteraaniliitton ja sen Pirkanmaan piiri ovat myöntäneet liiton kultaisen ansiomerkin Viialan Sotaveteraanien sihteerille Paula Ussalle. Merkki luovutettiin Ussalle yhdistyksen kevätkokouksessa tiistaina.

Viialan Sotaveteraaneilla on käynnissä 51. toimintavuosi. Viime vuoden lopussa varsinaisia veteraanijäseniä oli 12 ja puolisojäseniä 17. Kannattajajäseniä oli viime vuonna 51.

Viialan Sotaveteraanien puheenjohtajja Olli Huikuri luovutti Suomen Sotaveteraaniliiton kultaisen ansiomerkin Paula Ussalle.

Jäsenten ikääntymisestä ja rivien harvenemisesta huolimatta Viialan Sotaveteraaneilla oli viime vuonna 27 erilaista tapahtumaa, joihin osallistui 6-150 henkilöä. Kasallisena Veteraanipäivänä, 27. huhtikuuta, yhdistyksen juhlalounaalle osallistui 55 henkeä. Lounaaseen huipentunut juhlapäivä alkoi kunniakäynneillä Sankariristille ja Veteraanikivellä. Juhlalounaalla yhdistyksen puheenjohtajan Olli Huikurin tervehdyspuheen jälkeen esiintyi Sommelo-kuoro.

Kuluva vuosi ei kalpene toiminnassa yhtään. 18. huhtikuuta jaetaan kahvitilaisuudessa itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi villasukat veteraanijäsenille. 27.4. kaikki Akaan veteraaaniyhdistykset lähtevät viimeistä kertaa järjestettävään Kansallisen Veteraanipäivän valtakunnalliseen pääjuhlaan Lahteen. 18.5. on sotaveteraanien Pirkanmaan piirin rosvopaistitapahtuma myös viimeistä kertaa nyt Satakunnan Lennostossa Pirkkalassa.

Viialan Sotaveteraanit kokoontuu tapahtumiinsa pääasiassa Viialan Pappilaan, jossa kahvitarjoilun ja ohjelman hoitavat kannattajajäsenet. Kevätkokouksessa vahvistettiin muun muassa yhdistyksen tilinpäätös, joka osoittiin tappiota 5068, 90 euron verran. Yhdistyksen talouden tukipilarina on sotaveteraani Asko Perilalon lahjoitukset.

Tasavallan presidentti, sotaveteraani Mauno Koivisto saapumassa ensimmäiseen Kansallisen Veteraanipäivän pääjuhlaan Lahden suurhalliin 27.4.1987. Tänä vuonna pääjuhla järjestetään myös Lahdessa. Akaan veteraaniyhdistyksien linja-automatkan juhlaan tarjoaa Akaan kaupunki.

Akaan kaupungissa toimii neljä veteraaniyhdistystä Toijalan seudun Rintamaveteraanit, Toijalan seudun Sotainvalidit, Toijalan ja ympäristön Sotaveteraanit ja Viialan Sotaveteraanit. Kaikkien yhdistyksien toiminta pyörii nykyisin kannattajajäsenien varassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?