Satu Lehtonen pettyi PM-hopeaan

Satu Lehtosen valmentaja, avomies Jussi Mäkelä oli mukana PM-kisoissa Tanskassa. Tytär Amanda kannusti äitiä kotona.

Akaan Iskun Satu Lehtosen mukaan Pohjoismaiden mestaruuskisoissa vain kultamitalilla on väliä. Akaalaisnyrkkeilijälle viikonlopun PM-hopea on iso pettymys. Lehtonen hävisi kullan Ruotsin EM-hopeamitalisti Lise Sandebjerille tasaisen ottelun jälkeen 3–2. PM-mitaleista nyrkkeiltiin Tanskan Gillelejessa.

– PM-kisoissa kaikki saavat mitalin, kun maita on vähän. Jos se ei ole kultainen, sillä ei ole mitään arvoa, pettynyt Lehtonen sanoo.

Lehtosen sarjaan 48 kiloa osallistui kolme nyrkkeilijää. Ruotsin Sandebjer eteni finaaliin voitettuaan lauantaina Norjan Faiza Hersinin. Satu Lehtonen pääsi arvalla suoraan finaaliin.

Lehtosen mukaan valmistautuminen otteluun sujui hyvin ja nyrkkeily tuntui helpolta.

– Ottelun aikana tuli lähiottelutilanteita, jotka ruotsalainen osasi paremmin käyttää hyväkseen. Ottelu oli tiukka, mutta nyt se meni noin päin äänestyksen kautta, Lehtonen toteaa.

PM-kisojen jälkeen yövuoroon

Lehtosen mukaan selvä tappio olisi helpompi kestää.

– Olemme puntaroineet, mitä olisi pitänyt tehdä toisin, mutta vielä emme ole sitä löytäneet. Minulla olisi parempi olo, jos olisin saanut kunnolla selkääni. Nyt nimenomaan jää jossiteltavaa, kun ottelu oli tiukka.

Lehtonen on voittanut Sandebjerin aiemmin kahdesti. Viime vuonna ruotsalainen ei osallistunut PM-kisoihin loukkaantumisen takia. Lehtonen palkittiin viime vuonna kultamitalilla ilman otteluita.

Pientä lohtua Lehtoselle tuo se, että Sandebjer on päätoiminen urheilija. Lehtonen palasi valmentajansa, avomiehensä Jussi Mäkelän kanssa Tanskasta kotiin Toijalaan aamukolmelta maanantaina. Maanantai-illalla Lehtonen jatkoi yövuoroon ensiapuun Hämeenlinnaan.

– Kaiken työn ja muun ohella pystyin ottelemaan EM-mitalistin kanssa tasaisen ottelun. Euroopan kärki ei ole kaukana, Lehtonen miettii.

Lehtonen kohtaa torilla maailmanmestarin

Parin lepopäivän jälkeen kolminkertainen Suomen mestari aloittaa valmistautumisen SM-kisoihin, jotka järjestetään 21.–23.4. Kirkkonummella.

Lehtosen iskuja pääsee Akaassa seuraamaan livenä Akaa-päivänä 20.5., jolloin Akaan Isku järjestää Toijalan torilla näytösottelun. Lehtosen otteluvastustaja on thainyrkkeilyn maailmanmestari Lotta Loikkanen.

Yksi kommentti

  1. Kari heino

    Loistava suoritus! Katselin isäni mitaleja vastaavista nyrkkeily PM-kisoista ( 80 vuotta sitten) Isäni oli ylpeä saavutuksitaan vaikka joskus tuli vain prossia Olet Satu huippuhyvä ja hopea on upea,ei tarvi murehtia,onhan sinulla kulta valmentajana. Seuraavista kisoista palaat kahden kullan kanssa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?