Mielipide: Rasilaiset ovat remontoineet huonosti

Viime viikon Akaan Seudussa oli artikkeli väistyvistä kunnallispoliitikoista. Kiinnitin huomioni Tuomo Småttin viittaukseen Rasin koulun säilyttämisen osuudesta pieleen menneeseen Viialan keskustan koulun remonttiin. Hänen mielestään Viialaan olisi rakennettu uusi koulu, jos Rasin koulu olisi lakkautettu. Näinhän ei kuitenkaan ole. Nyt olen huomannut saman käsityksen leviävän sosiaalisessa mediassa.

Kaupunki teki kaksi toisistaan riippumatonta päätöstä: säilyttää Rasin koulun ja korjata Viialan keskustan koulun.

Päätöksellä säilyttää Rasin koulu turvattiin se, että ainakin osa viialalaisista saa valita kahden ala-asteen väliltä. Päätöksellä peruskorjata Viialan keskustan koulu kaupunki halusi säästää rahaa verrattuna koulun purkamiseen ja uuden rakentamiseen. Päätöksellä olla rakentamatta remontoitavaan kouluun laajennusta Rasin koulun oppilaita varten kaupunki halusi säästää 1 283 000 euroa.

En koe oikeudenmukaisena, että Rasin koulun säilyttämisen puolesta puhuneita syyllistetään nyt siitä, että Viialan keskustan koulu päätettiin korjata eikä rakentaa kokonaan uutta koulua, ja nyt remontti on epäonnistunut. Rasin koulua on korjattu näiden päätösten jälkeen muutamilla kymmenillä tuhansilla euroilla, eli 1,3 miljoonan euron säästöstä on vielä aika paljon jäljellä.

Lisäksi, mielestäni on edelleen ensiarvoisen tärkeää, että vanhemmat voivat valita lastensa koulun suuren ja pienen väliltä.

Patrik Lampén

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?