Äänestäjät toivovat pienempiä koululuokkia ja parempaa päätöksentekoa

Esko ja Helena Pitkänen ovat tottuneet äänestämään ennakkoon. Pitkäset poikkesivat tiistaiaamupäivällä äänestämässä Nuorten toimintakeskuksessa Toijalassa. Kuvat: Lauri Peltoniemi.

Tiistaiaamupäivällä Nuorten toimintakeskuksen ovi kävi tiuhaan, kun kuntavaalien äänestäjiä saapui Toijalan ennakkoäänestyspaikalle jonoksi asti.

Helena ja Esko Pitkäsen mukaan kuntavaaleissa ehdokkaan valinnassa ratkaisee ennen kaikkea henkilö mutta myös puolue.  Pitkästen mukaan kaupungin päätöksenteko ja taloudellinen tilanne kaipaavat panostusta tulevalla valtuustokaudella.

– Tällä hetkellä voisi panostaa kaupunginhallituksen ja valtuuston yksimieliseen asioiden eteenpäinviemiseen, Helena Pitkänen toteaa.

– Tärkeä on myös kaupungin taloudellinen tilanne, jonka hoitamisessa tarvitaan järkevää henkilöstöä, Esko Pitkänen jatkaa.

Alun perin Kalvolasta lähtöisin olevalla ja Toijalaan 10 vuotta sitten Tampereelta muuttaneella Pekka Paakkosella ehdokkaan valintaan vaikutti tuttuus. Hän toivoo Akaan johtajuuskriisiin selvyyttä.

– Asioita on aika paljon, ainakin kaupunginjohtaja saisi löytyä jostain.

Paakkosen mukaan lehtitietojen perusteella Akaan päätöksenteossa on petrattavaa.

– Täällä Toijalassa on vissiin sellainen mieliala, ettei olla mielissään oikein mistään.

Mirva Lammenranta ja Marko Ijäs odottavat valtuuston puuttuvan koulusäästöihin.

– Luokkakoot pitää saada pienemmiksi lasten ja opettajien hyvinvoinnin takia. Se tulee jonkin vuoden kuluttua Akaalle kalliiksi, kun säästetään väärässä paikassa, Mira Lammenranta sanoo.

Tiistaiaamuun mennessä 2685 akaalaista oli äänestänyt ennakkoon, mikä on 20,3 prosenttia äänioikeutetuista. Äänestäjistä naisia oli 1495 ja miehiä 1190. Akaassa on äänioikeutettuja yhteensä 13 238.

Pekka Paakkonen äänesti varmuuden vuoksi ennakkoon, jos varsinaisena vaalipäivänä on muuta menoa.

Mirva Lammenranta ja Marko Ijäs toivovat, että valtuusto puuttuisi koulujen luokkakokoihin. Vaalitoimitsijoina olivat Marianne Sakara ja Paula Harinen (edessä oik.).

Yksi kommentti

  1. Kari heino

    Luokkakoko ei välttämättä ratkaise lasten kouluosaamisen tasoa. Lapset kun tulevat jo ala-asteelle osaamiseltaan ja vastaanottokyvyltään kovin eri tasoisina. Pitäisikö lapset jakaa jo varhaisessa vaiheessa tasonsa vastaaviin ryhmiin Häiritsevät ja häirinnällään kiusaajiksikin kutsutut tulisi sijoittaa omiin ryhmiin. Motto: Ei kiusaaja toista kiusaajaa kiusaa. Ketään ei kuitenkaan saa syrjiä, siis ei päästä puheita pidemmäksi vaikka puolitettaisiin luokkakoot jos ei haittatekijöitä pystytä saamaan ” ruotuun ”.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?