Kaupunginjohtajan häirintäilmoitus käsitellään kaupungin oman toimintamallin mukaan

Molempia osapuolia kuullaan kirjallisesti

Kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren tekemä häirintäilmoitus käsitellään kaupungin omin toimenpitein. Poliisi ei tutki asiaa.

Akaan kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren tekemä häirintäilmoitus käsitellään kaupungin oman toimintamallin mukaan. Kaupunginhallitus käynnistää asiassa toimintamallin mukaisesti molempien osapuolien kirjallisen kuulemisen. Akaan kaupunginhallitus päätti asiasta yksimielisesti kokouksessaan 30.3.

Asian käsittelyyn eivät osallistuneet jäsenet, jotka on mainittu häirintäilmoituksessa. Pykälän käsittelyn ajan puheenjohtajana toimi Hannu Järvinen (sd). Ensimmäinen varapuheenjohtaja Harri Rämö (sd) oli poissa kokouksesta ja toinen varapuheenjohtaja Mari Peräkivi (kesk) oli esteellinen.

Lisäksi kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi Sisä-Suomen poliisilaitoksen päätöksen, jonka mukaan poliisi ei tutki häirintäasiaa. Poliisin mukaan Akaan kaupunginhallituksen toimittamassa tutkintapyynnössä ei ole tullut ilmi mitään poliisille lailla säädettyä tutkintavelvoitetta.

Aki Viitasaari jätti kaupunginhallitukselle helmikuussa häirintäilmoituksessaan, jossa hän kertoo kokeneensa epäasiallista kohtelua ja kiusaamista. Kaupunginjohtaja nimesi häiritsijöiksi valtuutetut Juhani Salin (sd), Tuomo Smått (kok), Mika Pajasmaa (kok), Vesa Liehu (kesk), Henna Rantanen (sd), Henri Palm (sd), Mika Setälä (kd), Saila Kallioinen (sd), Harri Rantala (sd), Mirva Ritari (kok) ja Heli Piirainen (vihr) sekä kaupunginhallituksen jäsenet Jouko Rytkönen (kok), Mari Peräkivi (kesk), Salla Bister (sd), Inka Loppi (sd), Jukka Salminen (kok) ja Susanna Saxberg (kok).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?