Henri Vautolle voimanoston SM-kultaa

SM-kisoissa Henri Vauto nosti maastavedossa viimeisellä suorituksellaan 250 kiloa. Kuva Jarmo Vauto.

Rasin voimailutilalla treenaava Henri Vauto Viialasta voitti voimanoston SM-kultaa WPC:n (World Powerlifting Congress) alaisissa SM-kisoissa lauantaina 25.3. Juvalla. Kisajärjestäjänä toimi Metal Sport.

30-vuotias Vauto vei mestaruuden Classic Raw -luokassa sarjassa alle 82,5 kiloa. Classic Raw -luokassa sallitaan varusteena vyö sekä jalkakyykyssä polvisiteet ja penkkipunnerruksessa rannesiteet.

Vauto vei mestaruuden yhteistuloksella 622,5 kiloa. Jalkakyykyssä Vauton tulos oli 232,5 kiloa, penkkipunnerruksessa 140 kiloa ja maastavedossa 250 kiloa. Viialalainen paransi omaa ennätystään jalkakyykyssä 2,5 kilolla ja maastavedossa 5 kilolla.

Mestaruutta tavoitteli sarjassa kaksi kilpailijaa. Vauto vei voiton 32,5 kilon erolla kisan kakkoseen.

Konetekniikan opintoja Tampereen teknillisessä yliopistossa päättelevän Henri Vauton vuoden päätavoite on WPC:n voimanoston EM-kisat heinäkuussa Helsingissä, jossa hän kisaa 75-kiloisten sarjassa. Toukokuussa Vauto osallistuu FPO-liiton (Finland Powerlifting Organisation) voimanoston SM-kisoihin.

Vauton tavoitteena EM-kisoissa on parantaa tulostasoaan, vaikka painoluokka laskee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?