Palokuntalaiset haluavat kaupungin kiinteistöjenhoidon paremmalle tolalle

Kylmäkosken VPK:n harjoituksissa keskityttiin viime torstaina huoltohommiin. Niiden lomassa vaaliasioita pohtivat Suvi Rupponen (vas.), Heikki Salo, Marko Lindfors, Jarmo Lindfors, Susanne Lindfors ja Ilari Rupponen.

Kylmäkosken paloasemalle torstaiharjoituksiin kokoontuneiden palokuntalaisten terveiset tulevalle valtuustolle koskevat kaupungin kiinteistöjä, asumista, terveyden- ja vanhustenhuoltoa ja lapsia.

Kylmäkosken VPK:n päällikön Jarmo Lindforsin mukaan kaupungin kiinteistöjen hoito on huonolla tolalla, mikä koskee myös Kylmäkosken paloasemaa. Pirkanmaan pelastuslaitos on tiloissa vuokralla.

– Kaupunki saa tästä vuokratuloja, mutta kiinteistön hoitaminen on retuperällä. Rakennusta ei hirveästi huollettu Kylmäkosken kunnan aikanakaan, mikä on jatkunut samanlaisena. Edellinen remontti valmistui 1988, Lindfors toteaa.

Lindforsin mukaan rakennus soveltuu palokunnan käyttöön, jos se vaan pysyy kunnossa. Hän arvelee huonon kiinteistönhoidon johtuvan kaupungin resurssipulasta.

Palokunnan päällikkö näkee tärkeänä myös nuorten vapaa-ajanmahdollisuudet. Tällä hetkellä kaupungin nuorisotila Kylmäkoskella on auki joka toinen torstai. Tilojen vuokrasopimus on voimassa huhtikuun loppuun.

– Se näkyy äkkiä hölmöilynä, jos nuorilla ei ole järkevää tekemistä, Lindfors toteaa.

Lapset ennen muuta

Marko Lindforsin mielestä päättäjien tulee huomioida lapsiperheet ja miettiä, miten uusia asukkaita saataisiin Akaaseen ja Kylmäkoskelle. Hän houkuttelisi lapsiperheitä panostamalla kouluihin, palveluihin ja asuinalueisiin.

Isosisko Susanne Lindfors katsoo, että akaalaiset päättäjät eivät voi unohtaa terveyden- ja vanhustenhuollon kehittämistä, vaikka sote-uudistus vie ne maakuntien hoidettavaksi.

– Esimerkiksi moni huonokuntoinen vanhus asuu nyt kotona kotihoidon turvin, mutta palvelut eivät aina riitä. Siihen pitäisi saada enemmän panostusta, Lindfors perustelee.

9- ja 4-vuotiaiden lasten äiti Suvi Rupponen kertoo valitsevansa ehdokkaan, joka on kiinnostunut lasten asioista.

– Lasten asiat, koulujen sisäilma ja vapaa-ajan aktiviteetit lapsille jokaisessa taajamassa tasapuolisesti, hän tiivistää itselleen tärkeät vaaliteemat.

Asioista ei tule valmista

Kylmäkosken VPK:n puheenjohtaja Ilari Rupponen pitää Akaan päätöksentekokulttuuria raskaana. Rupponen on ollut valtuutettuna sekä Kylmäkosken kunnassa että Akaan kaupungissa. Hän jätti valtuuston neljä vuotta sitten eikä harkinnut ehdolle asettumista kevään kuntavaaleissa.

– Asia olisi mielenkiintoinen, mutta kun päätöksenteko on takkuamista. Kun Kylmäkosken aikana päätettiin jostain, sitten toimittiin, eikä vatkattu edestakaisin. Akaassa samoja asioita perustellaan moneen kertaan erilaisissa asteissa, eikä niistä tule koskaan valmista. Hyvä esimerkki on Kylmäkoski-talo, joka päätettiin kahteen kertaan peruskorjata, ja molemmilla kerroilla valtuuston päätös kumottiin.

Rupposen mukaan sovittujen asioiden peruminen aiheuttaa eripuraa ja negatiivista ajattelua.

– Mutta kuitenkin pitää katsoa eteen- eikä taaksepäin. Toivoisin että näin tekisivät tulevatkin päättäjät, ja asioita järjesteltäisiin hyvässä hengessä, jotta skismat häviäisivät ja kaikki tuntisivat tämän yhteiseksi Akaaksi.

Ilari Rupposen mielestä Akaan pitää päästä eroon negatiivisesta maineesta sekä panostaa rakennusten kunnossapitoon.

– Koulut ja virkakärhämöinnit pitäisi saada nopeasti hoidettua, jotta maine saadaan paremmaksi ja Akaasta kirjoitettaisiin edes jotain positiivista.

 

Yksi kommentti

  1. Akaalainen

    Alkaa tuntua siltä että Kylmäkoski jätti kaikki kiinteistöt hoitamatta/kunnostamatta ja odotteli että Akaa tulee ja korjaa kaikki. Taisi ne yhdistys rahatkin mennä heti kättelyssä kirkonkylän kouluun, eikä riittäneetkään.
    Tuo paloasemakin näyttänyt jo viimeiset 20 vuotta siltä että maan tasalle koko mörskä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?