Leijona Futsalin kakkonen päätti kautensa

Kkuvassa laukova Vesa Pajula teki päätösottelussa Ylöjärven Ilves FS:ää kolme maalia. Tämän vedon torjui vieraiden maalivahti.

Leijona Futsalin kakkosjoukkue päätti sarjakautensa kotitappioon. Leijonien tämän  kauden viimeinen sarjaottelu Futsalin Tampereen piirin kakkosdivisioonassa pelattiin torstaina 16.3. Toijalan Monitoimihallilla. Vastassa Leijonilla oli Ylöjärven Ilves FS, joka vei pisteet 5–7 (1–4) -tuloksella.

Leijonilta ei löytynyt latinkia tähän päätösotteluunkaan. Taukojohdosta 1–4 aina tilanteeseen 2–7 vieraat olivat askeleen tai kaksi edellä. Kun kotijoukkue otti lentävän maalivahdin käyttöön, saatiin aikaan nuo kolme kavennusmaalia. Viides maali syntyi kuitenkin vasta 26 sekuntia ennen summeria. Hiukan kosmeettisiltahan nuo kavennusmaalit vaikuttivat, kun peli oli menetetty jo ennen niitä. Leijonien pistemiehet olivat Vesa Pajula 3+0, Toni Niskala 1+0, Joonas Pietikäinen 0+2. Yksi oma maali.

Muita sijoituksia lyhyesti

Futsalin piirinsarjat ovat käytännössä päättyneet. Akaalaisjoukkueiden menestyskruununa oli Toijalan Pallo-49:n 15-vuotisten poikien piirinmestaruus.

Leijona Futsalin KKI-35 tuli sarjassaan kolmanneksi. Naisten harrastesarjaa pelannut Viialan Pallopimut sijoittui kuuden joukkueen C-sarjassaan neljänneksi.

Junioreissa vanhin ikäryhmä oli Leijona Futsalin A-pojat, jotka sijoittuivat viidenneksi kuuden joukkueen sarjassa. TP-49 pojat 14 vuotta sarjan ykkösessä olivat seitsemänsiä. Joukkueita oli yhdeksän. Nuorin, sarjamuotoisena pelannut ikäryhmä oli 12-vuotiaat. Tässä ikäryhmässä ykkösen B-lohkossa Viialan Peli-Veikot oli kuudes. Joukkueita oli kuusi.

Ikäryhmissä 11–8 Akaasta oli mukana kuusi joukkuetta, TP-49:llä 4 ja ViiPV:llä 2. Näissä ei pisteitä laskettu.

Janne Hevonoja oli yksi Leijona Futsalin kakkosjoukkueen kantavista voimista piirin kakkosdivisioonassa. Tässä lähtee joukkuekaverin jalkaan oikeaoppinen sisäteräsyöttö. Taustalla Vesa Pajula. Kuvat: Jukka Koskinen.

 

Leijonien kakkosen kausi paketissa

Leijona Futsalin kakkosjoukkueen sarjakausi Tampereen piirin kakkosdivisioonassa päättyi kuten alkoikin, tappioon. Vastustajana kauden ensimmäisessä sarjaottelussa Toijalan Monitoimihallilla 23.10.2016 oli AC Estudiantes. ACE vei pelin 4–7. Leijonien otteita siinä matsissa voitiin pitää ihan kohtuullisina, eikä tammikuun 2017 alkupäivinä joukkueiden toisessa kohtaamisessa LeiF/2 ollut aivan huutolaispoika – vain 1–4-tappio akaalaisille.

Kun 20.3. päivän tilastosta ACE:lta puuttuu vain yksi peli, piste-eroa joukkueiden välillä on 28 pistettä. ACE nousee ykköseen, ja LeiF/2 on tämän sarjan toiseksi viimeinen.

Pitääkö sitten sarjan ykköstä ja sarjan toiseksi heikointa lainkaan verrata keskenään? Ei varmaankaan, sillä todella suuresta erosta puhutaan, oli kyseessä sitten mikä osa-alue tahansa joukkueiden välillä. Heikot ovat Leijonien tilastot myös muita joukkueita vastaan, jos jätetään pois hännänhuippu Ilves FS II Akatemia sekä valkeakoskelainen WFT. Ilves kaadettiin kahdesti ja WFT:ltä saatiin voitto ja tasapeli.

Pirkkalan Jalkapalloklubin kakkosjoukkue oli kolmas porukka, jolta LeiF kampesi voiton. Kevättalven pieni nousuvire ei kestänyt sittenkään kauan. Lopulta ero Leijonien sekä juuri putoamisviivan yläpuolella olevan PJK/2:n välillä venyi neljääntoista pisteeseen.

LeiF oli liikaa muutaman kokeneen pelimiehen varassa, leveyttä ei tosiaankaan rosterista löytynyt. Janne Hevonoja, Jesse Järvi, Toni Niskala, Vesa Pajula olivat luottomiehiä pelistä toiseen, ja polvileikkauksesta toipuneen Vesa Pajulan kausi alkoi vasta joulukuun puolenvälin jälkeen. Joonas Pietikäinen on tulossa tähän kaartiin. Kokenut ja aina varma Ville Ojala poistui parketilta vallan. Mies takaisin kehiin.

Leijonien kakkosjoukkueen kausi tarjosi varsin vähän ilonaiheita lajin kannattajille. Kolmonen kutsuu, ellei isompia kabinettipäätöksiä ilmaannu.

LeiF/2, kauden parhaat pistemiehet: Jesse Järvi 24+8=32, Janne Hevonoja 14+12=26, Vesa Pajula 11+5=16, Joonas Pietikäinen 8+8=16, Tero Tromstedt 6+4=10, Toni Niskala 4+6=10, Joonas Saariniemi 3+7=10, Mikko Tromstedt 4+5=9.

Jukka Koskinen

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>