Akaa-Volley selätti Mahdin

Akaa-Volley oli ykkössarjan välierässä liikkeellä kovalla asenteella. Joni Mikkosen ja Jimmy Hernandezin ilmeet eivät selittelyä kaipaa. Kuvat: Harri Mattila.

Miesten lentopallon ykkössarja huipentuu Toijalan Monarilla ensi viikon sunnuntaina. Akaa-Volley raivasi tiensä loppuotteluun kaatamalla lauantaina Maaningan Mahdin toistamiseen selkeästi 3–0 (25–20, 25–16, 26–24).

Maaningan Urheilutalon tummansävyinen palloilusali täyttyi metelistä. Kotijoukkueen vähäväkinen mutta sitäkin äänekkäämpi yleisö kilpaili Akaa-Volleyn parikymmenhenkisen fanijoukon kanssa tasapäisesti koko kolmen erän ajan. Huutojoukot onnistuivat peittämään jopa salissa kaikuneen musiikin alleen.

Pudotuspelien tunnelma oli siis kohdillaan. Ja Akaa-Volleyn joukkue osoitti pelin päätyttyä suosiota kannattajilleen. Juuri näin sen pitää urheilussa mennä. Tunnekuohuja, hurmosta, toisten riemua ja toisten pettymystä. Sanalla sanoen elämyksiä.  Juuri niitä urheiluareenoilta haetaan.

Akaa-Volleyn kapteeni Joni Mikkonen kiitteli ottelun päätyttyä paitsi kannattajia niin myös joukkuettaan.

– Aamuharjoituksista lähtien olin hyvin luottavainen lopputulokseen. Kaikki vaikuttivat keskittyneiltä ja sitoutuneilta. Ja kun tiedän tämän porukan kapasiteetin, kamppailuun oli helppo lähteä.

Täysillä latautuminen näkyi joukkueen otteista katsomoon saakka. Ensimmäinen erä oli alussa niin sanottua yhteen maaliin pelaamista. Mahti yritti rikkoa Akaa-Volleyn peliä aikalisillä ja pelaajavaihdoilla, mutta mikään ei toiminut.

– Kyllä meillä kaksi ensimmäistä erää oli kontrollissa koko ajan. Ensimmäisessä toki sorruttiin antamaan vastustajalle niin sanotusti köyttä lopussa, mutta onneksi etumatkaa oli riittävästi, jatkoi Mikkonen analyysiään.

Akaalaisten lasien läpi katseltuna peli oli taputeltu jo ensimmäisen erän jälkeen. Ratkaisupallossa passari Ossi Heino järjesti hakkuri Dmitri Borichevin tyhjälle verkolle. Pallo sai sellaista kyytiä, että oli pelkästään hyvä, ettei kukaan osunut tielle.

Viimeinen pallo pitää voittaa

Akaa-Volleyn äänekäs kannattajajoukko sai haluamansa tuloksen ja riemu oli sen mukainen.

Kolmannessa erässä kotijoukkue pisti tosissaan hanttiin ja osoitti kuuluvansa ykkössarjan eliittiin.

– Se vaan on niin, että katkaisuerä on aina vaikea, muistutti kokenut Joni Mikkonen. – Meillä oli kuitenkin tänään tosi kova hinku voittaa ja edetä liigakarsintaan.

Mahti taipui jatkopalloilla ja Akaa-Volleyn juhlat alkoivat. Valmentaja Lauri Tihinen sai onnitteluita vähän joka suunnalta. Akaa-Volleyn keskihyökkääjät erottuivat jälleen edukseen. Teemu Koivunen oli tehokkain merkinnöin 11 (+10) ja Rami Rekomaa palkittiin joukkueensa parhaana. Mahdin parhaan pelaajan palkinnon pokkasi näkyvässä roolissa ollut yleispelaaja Simo Koskinen.

Ykkössarjan loppuottelu pelataan Toijalan Monarilla sunnuntaina 26.3. kello 17. Vastustajaksi saapuu Susiraja Volley Joensuusta. Survo päihitti runkosarjan ykkösen Kyky Betsetin ja raivasi tiensä Akaa-Volleyn vastustajaksi. Loppuottelun molemmat joukkueet pääsevät karsimaan liigapaikasta.

Akaalaista lentopalloyleisöä hemmotellaan todellisilla huippupeleillä tulevien viikkojen aikana.

Yksi kommentti

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>