Hopea-Aitan murrosta epäillään forssalaista kolmikkoa

Koru- ja lahjaliike Hopea-Aittaan ajettiin sisään autolla. Yrittäjä Laila Mannisen mukaan seurauksena oli totaalinen tuho liikkeessä.

Poliisi otti keskiviikkona Salossa kiinni miehen, jonka epäilleen osallistuneen Koru- ja lahjaliike Hopea-Aitan murtoon 3.3. Kylmäkoskella. Miehen lisäksi teosta epäillään naista ja miestä, jotka poliisi tavoitti pian teon jälkeen valtatie 9:ltä vankilan liittymästä. Osa liikkeestä viedyistä koruista löytyi naisen hallusta ja valtaosa Salossa kiinni otetulta mieheltä.

Hopea-Aittaan murtauduttiin perjantaina 3.3. kello 6.45 ajamalla uudella, 230 kilometriä ajetulla Mercedes-Benz-merkkisellä henkilöautolla läpi liikkeen ikkunan. Auto oli varastettu edeltävänä yönä Loimaan Laatuautosta. Sisäänajossa sekä liikkeen tilat, laitteet ja tavarat sekä auto vahingoittuivat.

– Isoimmat vahingot kohdistuivat autoon ja itse liikkeeseen. Rikoshyöty oli selkeästi pienempi kuin aiheutuneet vahingot, kertoo rikoskomisario Antti Uusipaikka Valkeakosken poliisiasemalta.

Teosta epäillyt kolme henkilöä ovat kotoisin Forssasta ja 1970-, 1980- ja 1990-luvuilla syntyneitä. Antti Uusipaikan mukaan henkilöt ovat poliisin vanhoja tuttuja ja heillä on laaja rikoshistoria.

Yrittäjä aikoo avata ensi viikolla

Murron jälkeen Hopea-Aitta on ollut kiinni, ja tiloissa on korjattu tuhon jälkiä. Yrittäjä Laila Manninen toivoo pääsevänsä avaamaan liikkeen ensi viikolla.

–  Nyt remppa on vielä kesken, mutta haaveissa on avata alkuviikosta. Kalusteita en saa pitkään aikaan, minkä takia joudun aloittamaan vähän rikkinäisillä kalusteilla ja apupöydillä. Mutta myytävää tavaraa on jo sillä lailla, että ostoksille voi tulla, Laila Manninen kertoo.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>