Myös kaupunginjohtajasta on tehty kiusaamisilmoitus

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Rytkönen (oik.) pitää loukkaavana, että kaupunginjohtajan kokema häirintä annetaan poliisin selvitettäväksi. Arkistokuva: Mikko Peltoniemi.

Akaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jouko Rytkösen (kok) mukaan myös kaupunginjohtaja Aki Viitasaarta kohtaan on tällä valtuustokaudella tehty kiusaamisilmoitus. Asia käsiteltiin vuonna 2013 hyväksytyn toimintamallin mukaan.  Akaan kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto hyväksyi 17.4.2013  toimintamallin terveydelle haitallisen henkisen väkivallan ja kuormituksen hallinnaksi.

Kaupunginjohtaja Aki Viitasaari jätti 21.2. Akaan kaupungille ilmoituksen häirintäasiassa. Ilmoituksen mukaan Viitasaari katsoo joutuneensa työssään häirinnän ja epäasiallisen kohtelun kohteeksi. Viitasaari kirjoitti, että kaupunginvaltuutettu Juhani Salin (sd) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Rytkönen saapuivat hänen työhuoneeseensa 2.2.2017 ja esittivät, että hänen tulisi irtisanoutua virastaan tai muutoin valtuusto tulee hänet irtisanomaan.

Rytkösen mukaan kaupunginjohtajaa ei pyydetty eroamaan eikä hänelle tarjottu siirtymiskorvausta.

– Näiden vaihtoehtojen väitetty tarjoaminen on yksinomaan kaupunginjohtaja Viitasaaren oma tulkinta ja johtopäätös hänellä epäluottamustilanteessa käytettävissä olevista omista vaihtoehdoista, Rytkönen toteaa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jouko Rytkösen mukaan kaupunginjohtajan tekemä ilmoitus häirinnästä salattiin kirjausjärjestelmässä, koska se sisälsi Viitasaaren terveydentilaan liittyviä tietoja.

– Ilmoitus tuli julkiseksi valtuutettu Matti Humalojan (vas) luettua sen valtuuston kokouksessa 22.2.2017. Ilman tätä julkistusta asia olisi hoidettu 2013 hyväksytyn toimintamallin mukaan kaupunginhallituksen esteettömien jäsenten toimesta.

Rytkönen viittaa toimintamallin kohtaan 4.1.1, jossa todetaan ”Jos joudut henkisen väkivallan kohteeksi, ilmoita kiusaajalle selvästi, että et hyväksy tämän toimintaa”.

– Tällaista ilmoitusta Viitasaari ei minulle ole missään vaiheessa keskusteluissamme tehnyt, Rytkönen toteaa.

Rytkönen arvostelee kaupunginhallituksen äänin 6–0, 1 tyhjä syntynyttä päätöstä antaa kaupunginjohtajan kokema häirintä poliisin selvitettäväksi.

– 7.3.2017 nämä kaupunginhallituksen esteettömät jäsenet vetäytyivät vastuusta ja pakottivat henkilöstöjohtaja BriittaLiisa Sinivuoren tekemään poliisille tutkintapyynnön asiasta eli käytännössä rikosilmoituksen. Tämä tutkintapyyntö on syvästi loukannut näitä valtuutettuja ja kaupunginhallituksen jäseniä, jotka ovat käyttäneet Kuntalain antamaa oikeutta esittää valiokunnan perustamista tutkimaan kaupunginjohtajan nauttimaa luottamusta tai olleet kaupunginhallituksessa kannattamassa esitystä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?