Leijona Futsal aloittaa pudotuspelit viikonloppuna

Leijona Futsalin tiivis puolustus oli Ilvekselle liikaa

Futsal-Liigan runkosarja päättyi viime lauantaina. Akaassa Leijona Futsal ja Ilves FS taistelivat sarjan kakkospaikasta. Kotijoukkue oli tällä kertaa etevämpi maalein 3–1 (1–0), ja näin leijonat pääsivät maanantaina Helsingissä valitsemaan pudotuspelivastustajansa toisena Sievin jälkeen. Kun Sievi oli ensin valinnut seitsemänneksi päätyneen FC Kemin, oli akaalaisten vuoro tehdä oma valintansa. Se kohdistui urheilullisin perustein runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittuneeseen jyväskyläläiseen Riemuun.

Muut puolivälieräparit ovat Ilves–SoVo sekä KaDy–GFT.

Lauantain paikallispeli Ilvestä vastaan oli tuttuun tapaan värikästä futsalviihdettä koko rahalla. Vaikka ottelussa ei elämää suurempaa panosta ollutkaan, molemmat joukkueet osoittivat heti alkuminuuteista lähtien, että tätä peliä ei haluta hävitä. Kova fyysinen vääntö ja jatkuvat kaksinkamppailut kääntyivät lopulta kotijoukkueelle hiukan terävämmän viimeistelyn ansiosta.

Avausmaalista vastasi Leijona Futsalin serbivahvistus Dusan Milojevic hienon yksilösuorituksen jälkeen. Osuma jäi avausjakson ainoaksi, vaikka paikkoja syntyi molempiin päihin. Kotijoukkueen parhaaksi valittu Juho Laine oli kuitenkin jälleen kerran mies paikallaan tolppien välissä, kuten myös vieraiden Tuomas Kallioinen.

Petri Grönholm (vas.) ja Juho Laine olivat jälleen isossa roolissa Ilves-voitossa.

Toisen jakson alussa Leijona Futsal siirtyi 2–0-johtoon, kun hirvittävän painin ja väännön jälkeen Petri Grönholm pääsi maalin edestä viimeistelemään. Seuraavaa maalia saatiin odotella aina päätösminuuteille asti. Silloin Jussi Nyström sinetöi ottelun tyhjään Ilves-maaliin. Jussille näin kauden maali numero 33, ja liigan maalikuninkuus. Lopussa Ilves sai kuparisen rikki ylivoimalla pelatessaan, mutta sarjapisteiden osalta tällä ei vaikutusta ollut.

Puolivälierät käyntiin lauantaina

Runkosarja on nyt siis päättynyt. Leijon Futsalin osalta puolivälierät alkavat lauantaina kello 14 Toijalan Monitoimihallilla Riemua vastaan. Välieriin selviää kolmella voitolla. Toinen ottelu pelataan sunnuntaina, Akaassa sekin, ja ensi viikon viikonloppuna sarja jatkuu Jyväskylässä.

Leijona Futsalin päävalmentaja Matti Anttonen lähtee pudotuspeleihin hyvillä mielin.

– Riemu osoitti kovaa venymiskykyä nousemalla viimeisellä sarjakierroksella pudotuspeleihin. Nyt heiltä tarvitaan entistä enemmän venymistä, sillä Riemu on sopinut meille vastustajana erinomaisesti ja lähdemme voittamaan kaikkia kohtaamisiamme heitä vastaan. Nyt pelataan pudotuspelejä, joten varaa löysäilyyn ei tule olemaan yhdessäkään ottelussa ja siitä tulemme pitämään joukkueemme kanssa kiinni.

Liigan maalikuninkuuden voittanut Jussi Nyström oli lauantaina tarkkana myös puolustuspäässä. Kuvat Tuukka Nyström.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?