Kurisjärven koulun tontin riita-asian käsittely alkaa sovittelulla

Entinen Kurisjärven koulu sijaitsee maalla, josta nyt kiistellään.

Akaan kaupungin ja Arolan kartanon välisen, Kurisjärven koulun tonttia koskevan riita-asian käsittely alkaa Pirkanmaan käräjäoikeudessa 11.4. sovitteluistunnolla.

– Tämä menee normaalikäytännön mukaan. Käräjäoikeus tarjoaa ensin sovitteluistuntoa ja aloittaa asian käsittelyn tällä. Sovittelua ei ole erityisesti pyydetty, Akaan kaupungin hallintopäällikkö Riina Kivistö kertoo.

Riita koskee Kurisjärven koulun tonttia, joka Arolan kartanon isännän Arto Arolan mielestä kuuluu kartanolle. Kalle Arola lahjoitti vuonna 1900 Akaan kunnalle kyseisen määräalan kansakoulun tonttimaaksi. Lahjakirjan mukaan lahjoitus on voimassa niin kauan kuin suomenkielinen kansakoulu sijaitsee paikalla.

Arto Arolan mukaan Kalle Arolan lahjakirjan ehto ei enää täyty. Akaan kaupunki on lakkauttanut Kurisjärven koulun ja vuokrannut rakennuksen muuhun kuin lahjakirjassa määrättyyn tarkoitukseen.

Akaan kaupunki puolestaan katsoo, että Arto Arolalla ei ole oikeutta vaatia lahjoitusta purettavaksi eikä omistusoikeutta lahjoitettuun määräalaan vahvistettavaksi itselleen.

”Tässä tapauksessa kantaja ei ole lahjanantaja eikä oikeus vaatia lahjaa peräytettäväksi seuraa kiinteistön omistusta. Kantajalta puuttuu siten asialegitimaatio, minkä vuoksi kanne on jätettävä tutkimatta.”, todettiin kaupungin vastauksessa haasteeseen.

Sovitteluistunnossa Akaan kaupunkia edustaa hallintojohtaja Riina Kivistö ja asiamiehenä toimii varatuomari Annukka Lagerstam asianajotoimisto Facta Oy:stä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?