Petite Ballerinan Sirut valittiin mukaan Art Moves -tanssitapahtumaan

Art Moves -tanssitapahtumaan valituissa Siruissa tanssivat Julia Raudanpää (ylärivissä vas.), Kiira Larmi, Tyyne Sihvonen, Liinu Anttonen ja Hilla Hämäläinen, eturivissä Mona Kommio ja Miisa Toivonen. Kuvat: Satu Uimi.

Balettikoulu Petite Ballerinan kisaryhmät Mintut ja Sirut osallistuivat 18.2. Kangasalla Nuori Kulttuuri -toiminnan järjestämään Moves-tanssitapahtuman aluekatselmukseen. Tapahtumassa oli mukana 40 pirkanmaalaista tanssiryhmää, joista kahdeksan valittiin edustamaan Pirkanmaata valtakunnalliseen Art Moves -tanssitapahtumaan Rovaniemelle 26.–28.5.

Petite Ballerinan Sirujen esitys Talven tuntu on yksi näistä kahdeksasta, jotka lähtevät edustamaan Pirkanmaata. Minttujen esitys Jääkausi huomioitiin Kangasalla muun muassa puvustuksen osalta kunniamaininnalla. Koreografiat on suunnitellut Satu Uimi.

Moves-tapahtuma järjestetään joka kolmas vuosi. Osallistujat ovat iältään 10–20-vuotiaita. Tapahtuman järjestäjä Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla.

Art Moves -tanssitapahtumaan Rovaniemellä osallistuville ryhmille on esiintymisien lisäksi luvassa erilaisia työpajoja ja muuta tanssiin liittyvää oheisohjelmaa. Tänä vuonna  Moves-tapahtuman teema on Tanssi liikuttaa – Art Moves. Vuoden 2017 tapahtuman taiteellisena johtajana toimii Tanssii tähtien kanssa -ohjelmastakin tuttu Marko Keränen.

Tämän kauden aikana Siruilla on kisamenestys ollut lähellä aiemminkin, muun muassa helmikuun alussa Helmi-tanssikilpailuissa Helsingissä. Helsingissä Sirujen pisteet olivat samat kuin kolmanneksi sijoittuneella ryhmällä. Ykköstuomarin pisteet ratkaisivat sijoituksen toisen ryhmän eduksi. Samaisessa kilpailussa Minttujen Senni Klemola jäi soolotanssillaan vain kahden pisteen päähän palkintosijasta.

Tanssijat harjoittelevat 3–5 kertaa viikossa

Mintuissa tanssivat Senni Klemola, Hilja Sihvonen, Netta Sievola, Henna Peltonen, Kerttu Grandell ja Ansa Neuvonen.

Balettikoulu Petite Ballerina on toiminut Akaassa vuodesta 1993. Tanssikoulun tunneilla voi tanssia muun muassa balettia, showjazzia, nykytanssia ja street/hiphoppia. Tunteja löytyy eri-ikäisille aina kolmivuotiaasta ylöspäin.

Kisaryhmistä Mintut perustettiin vuonna 2013, ja siinä tanssii tällä hetkellä kuusi vuosina 2001–2003 syntynyttä tyttöä. Sirut perustettiin vuonna 2015, ja siihen kuuluu tällä hetkellä seitsemän vuosina 2005–2007 syntynyttä tyttöä. Kisaryhmien jäsenet on valittu koetuntien kautta, ja kaikki tytöt ovat harrastaneet tanssia tai vastaavaa useamman vuoden ajan.

Kisaryhmäläiset osallistuvat viikoittain baletti-, showjazz- ja nykytanssitunneille sekä ryhmien omille tunneille 3–5 kertaa viikossa. Kilpailuja ja näytöksiä ryhmille kertyy noin 6–10 vuodessa.

Tulevana syksynä kisaryhmiin on luvassa muutoksia, kun muutama Mintuista joutuu jättämään kisaryhmän opiskelujen alkamisen vuoksi. Samoin kisaryhmien perustaja ja tunnollinen ohjaaja Satu Uimi jättää pestinsä omien opiskelukiireidensä vuoksi. Ryhmille haetaan aktiivisesti uutta ja innokasta ohjaajaa, joka pystyisi ylläpitämään kisaryhmien noususuuntaista kehityskaarta ja intoa tanssin harrastamiseen.

Tuija Sukki-Kommio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?